Trenkiant roko grupės „Guns N' Roses“ dainoms Lietuvos rinktinės lyderiai savo ritminį šokį Kauno publikai pristatė paskutinieji iš 33 Europos dailiojo čiuožimo čempionate dalyvaujančių duetų.

29-erių amerikietė ir dvejais metais vyresnis kaunietis susižėrė 80,73 balo ir po pirmosios dienos užima trečią vietą.

Jų asmeninis rekordas, fiksuotas praėjusį gruodį – 81,19 balo. Tad čiuožėjai mynė savo dabartinių galimybių ribas.

„Padarėme, ką galėjome. Dar tik penktadienis, o tiek žmonių susirinko, fantastika – labai džiaugiamės mūsų publika. Artėjant pabaigai iš jos gavome papildomos energijos pliūpsnį“, – komentavo S. Ambrulevičius.

„Didelė garbė pasirodyti tokiai auditorijai. Juk čia – Sauliaus namai, jie mums abiem labai brangūs. Nuostabi patirtis“, – pridūrė A. Reed, kuri laukdama teisėjų įvertinimo kaip visada rankose laikė prieš ketverius metus sustojus širdžiai Anapilin iškeliavusio savo brolio Chriso – taip pat buvusio aukšto lygio čiuožėjo – nuotrauką.

Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius

O ekrane įsižiebę skaičiai nenuvylė.

„Nieko daugiau reikalauti negalime, balai – tikrai teisingi. Džiaugiamės tuo, ką gavome. Ne visi perlipa 80 balų kartelę, o dar tokio rango varžybose“, – atsiliepė S. Ambrulevičius.

Priešakyje šeimininkų išsirikiavo favoritai: titulą ginantys italai Charlene Guignard ir Marco Fabbri (86,80) bei vicečempionai iš Didžiosios Britanijos Lilah Fear ir Lewisas Gibsonas (85,20).

„Jie yra labai talentingi sportininkai. Britus matome ir treniruotėse, žinome, kiek jie pastangų įdeda. Pagarba ir jiems, ir italams“, – vertino S. Ambrulevičius.

Allison Reed ir Saulius Ambrulevičius

Vis dėlto Lietuvos pora bando pakrutinti ir didžiausių autoritetų pozicijas.

Savo ritminį šokį Kaune jie papildė naujomis figūromis, laisvoji programa taip pat bus kiek kitokia nei paskutinėse varžybose.

„Kiekvienoms varžyboms bandome ką nors patobulinti, pakeisti. Laisvajai programai irgi paruošėme naujovių, įdėjome vieną naują elementą. Bandome kilstelėti savo programą laipteliu aukščiau“, – aiškino S. Ambrulevičius.

Artimiausi jo su partnere konkurentai, kvėpuojantys į nugarą po ritminio šokio: Prancūzijos pora Jevgenija Lopariova ir Geoffrey Brissaud (78,74), čekai Natalie ir Filipas Taschleriai (76,68), suomiai Juulia Turkkila ir Matthiasas Versluisas (76,36), Gruzijai atstovaujantys Diana Davis ir Glebas Smolkinas (76,33).

Praėjusių metų Europos čempionate Suomijoje Lietuvos pora užėmė aukščiausią vietą karjeroje – ketvirtą.

Primename, kad į šokių ant ledo finalą Kaune per plauką pateko ir antroji lietuvių pora: Paulina Ramanauskaitė bei Deividas Kizala. 60,76 balo už ritminį šokį užsitarnavęs duetas užėmė 20-ą vietą ir pelnė paskutinį bilietą.

Lemiamos grumtynės dėl apdovanojimų „Žalgirio“ arenoje vyks šeštadienį, nuo 18.30 val.


Lietuvos čiuožėjai per visą istoriją yra pelnę du Europos pirmenybių apdovanojimus: 2000-aisiais ir 2006-aisiais bronza šokių ant ledo varžybose pasipuošė Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas. 2000 metais jie taip pat iškovojo bronzos medalį pasaulio čempionate.

Iš viso čempionate Kaune dalyvauja 167 sportininkai, atstovausiantys 32 valstybėms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją