„Už pergales visų pirma turiu dėkoti treneriui Dmitrijui Leopoldui, nes pasiteisino jo sudėliota taktika. Rezultatas – akivaizdus“, – sakė S. Krupeckaitė.

Lietuvos rinktinės lyderė aštuonių ratų keirino rungties lenktynių finale aplenkė visas penkias varžoves bei su 12 įskaitinių taškų tapo šios rungties sezono lydere. Sidabro apdovanojimu tenkinosi kinė Shuang Guo, o bronza atiteko australei Annai Meares.

„Kadangi tai tik pirmas pasaulio taurės etapas Lietuvos dviračių treko rinktinės narių ir jos lyderės S. Krupeckaitės rezultatus reikėtų vertinti normaliai, – pirmadienį DELFI sakė Lietuvos dviračių sporto federacijos generalinis sekretorius Antanas Taučius. – Gal Simonai kiek trūko greičio, bet tai ne problema, nes ji geriausią sportinę formą turėtų įgyti 2010 metų kovo mėnesiui, kai Danijoje vyks pasaulio čempionatas.“

Pati S. Krupeckaitė prisipažino, kad varžybose Anglijoje jai teko kovoti iš visų jėgų, kadangi pirmajame pasaulio taurės etape buvo labai didelis dalyvių skaičius bei stipriausios planetos sportininkės, tarp jų – britė Victoria Pendleton bei kinė Sh. Guo.

„Keirino rungtyje Simona ir anksčiau dalyvaudavo. Kadangi lapkričio mėnesį sužinosime, ar ši rungtis taps olimpine, todėl Simonos geri pasiekimai yra dar svarbesni. Keirinas turėtų būti olimpiadų programoje“, – DELFI aiškino LDSF vienas vadovų.

8 įskaitiniai sezono taškai atiteko S. Krupeckaitei sprinto rungtyje, kur mūsiškė kovoje dėl trečiosios abejuose trijų ratų važiavimuose aplenkė baltarusė Olgą Panariną.

„Esu ypač patenkinta penktadienio varžybų rezultatu, kuomet pavyko išsiveržti į priekį po paguodos važiavimo“, – pasakojo Simona.

S. Krupeckaitė 500 m hito rungtyje užėmė 4-ąją vietą tarp 19-os dalyvių ir iškovojo 7 įskaitinius taškus šios rungties sezono įskaitai.

„Varžybos buvo sunkios ir dėl nuovargio, kadangi pastarosios kelios savaitės buvo labai intensyvios. Dalyvavau Europos čempionate, vėliau teko rungtis ir Lietuvos atvirame dviračių treko čempionate, be to, sirguliavau“, – tvirtina S. Krupeckaitė.

S. Krupeckaitė su Gintarė Gaivenytė buvo šeštos komandinėse sprinto varžybose tarp dvylikos porų.

S. Krupeckaitė iš Mančesterio i Rygą parskrenda pirmadienio vakarą.

Vyrų 4 km asmeninėse persekiojimo lenktynėse 10-as tarp 18-os dalyvių buvo bei 1 įskaitinį tašką pelnė Gediminas Bagdonas.

„Šį rezultatą reikia vetinti gerai. 10-oji vieta - normalus Gedimino pasiekimas. Gaila, kad susirgo Ramūnas Neverdauskas ir sunegalavo Aušrinė Trebaitė“, – DELFI kalbėjo A. Taučius.

Nepaisydama ligos, 7-ąją vietą moterų 3 km individualiose persekiojimo lenktynėse tarp 16-os dviratininkių užėmė A. Trebaitė, kuri iškovojo 4 įskaitinius taškus. Grupinių lenktynių finale A. Trebaitė liko 21-a ir įskaitinių taškų nepelnė.

Kitos Lietuvos dviratininkės Aleksandra Sosenko ir Svetlana Pauliukaitė Mančesterio treke pasirodė kukliau.

„Kitas pasaulio taurės etapas – lapkričio 19-21 dienomis vyks Melburne, Australijoje. Dar nežinau, ką mes ten deleguosime. S. Krupeckaitei įskaitinių taškų lyg ir užtenka, jai nereikėtų pervargti.
Gal į Australiją vyks tik A. Trebaitė, – svarstė A. Taučius. – Nors keliauti į Australiją toli ir brangu, vieną sportininką į pasaulio taurės etapo varžybas siųsti privalome, nes vėliau, tarkime, jei ir sportiniu principu iškovotume 10 kvotų pasaulio čempionatui, gautume bausmę – tik 3 kelialapius į planetos pirmenybes.“

Trečias pasaulio taurės etapas gruodžio 10-12 d. bus surengtas Kolumbijoje. Ten Lietuvos dviračių treko rinktinė važiuos visa pajėgiausia sudėtimi, o prieš varžybas dar surengs ir treniruočių stovyklą.

Prieš Kolumbiją Lietuvos treko meistrų laukia pratybos Kroatijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją