Anot japantoday.com ir šalies naujienų agentūrų, Davronbekas Rachmatulajevas pareigūnų sulaikytas savaitgalį dėl incidento, įvykusio Nacionaliniame stadione.

Viename iš Japonijos universitetų studijuojantis D. Rachmatulajevas buvo įdarbintas žaidynių dalyvių maitinimo sektoriuje ir atsakingas už maisto tiekimą žiniasklaidai.

Įtariama, kad penktadienį apie 9 val. vakaro jis tarp stadiono kėdžių, tribūnoje, užpuolė ten pat dirbusią 20-metę japonę, kurią pirmą kartą pamatė tą pačią dieną. Anot Tokijo policijos, uzbekas neneigia įvykusio incidento, tačiau pareigūnams jis tvirtina jog „moteris nesipriešino“.

Apie įvykį policiją šeštadienį informavo pati japonė, pranešusi, jog buvo užpulta olimpinių žaidynių uždarymo ceremonijos repeticijos metu.

Anot policijos, įtariamasis uzbekas į Japoniją atvyko dar 2014-aisiais ir yra registruotas kaip vieno iš Aiči prefektūros universitetų studentas.

Žaidynių organizatoriai šalies transliuotojui NHK incidentą komentavo kaip „išskirtinai apgailėtiną“ ir pažymėjo, kad stengsis garantuoti saugumą visiems į Japoniją atvykstantiems sportininkams, žiniasklaidos atstovams ir aptarnaujančio personalo nariams.

Tokijo olimpinių žaidynių atidarymo ceremonija įvyks šio penktadienio popietę Lietuvos laiku. Dėl koronaviruso pandemijos iš praėjusių metų perkeltos Tokyo 2020 žaidynės vyks be žiūrovų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (168)