EOK VK, patvirtindamas savo tikėjimą, jog Olimpinės šeimos nariai visada turi laikytis aukščiausių sąžiningumo ir garbingumo standartų, išreiškė vieningą palaikymą asmenims, kurie minimi TOK etikos komisijos ataskaitoje.

EOK VK atkreipė dėmesį į teisės viršenybės principą, konstatuodamas, kad ataskaitoje minimi asmenys neturėjo galimybės nei susipažinti su medžiaga, remdamasi kuria TOK etikos komisija priėmė sprendimą, nei pristatyti savo pozicijos šiai komisijai. EOK VK taip pat išreiškė abejones dėl komisijos priimto sprendimo, atkreipdamas dėmesį į tai, kad medžiaga buvo surinkta provokacijos metodu ir kad nebuvo užtikrintas teisinis atstovavimas tiriant šią medžiagą.

EOK VK įgaliojo organizacijos prezidentą Patrickas Hickey pristatyti priimtą poziciją Tarptautinio olimpinio komiteto bei Olimpinių komitetų asociacijos vadovybei.

Pristatydamas EOK VK pareiškimą EOK prezidentas Patrickas Hickey atkreipė dėmesį, jog nė vienas iš ataskaitoje minimų nacionalinių olimpinių komitetų narių nėra suspenduotas ar sulaukęs kokių kitų sankcijų iš Tarptautinio olimpinio komiteto - skirtingai nei kad sensacingai yra skelbiama kai kuriose žiniasklaidos priemonėse.

Primename, kad LTOK ketvirtadienį išplatintame pranešime taip pat atkreipia dėmesį į tai, kad buvęs LTOK generalinis sekretorius V. Zubernis nėra kaltinamas nelegalia prekyba bilietais, kaip kad skelbiama kai kuriose žiniasklaidos priemonėse, ir kad LTOK kreipėsi į Tarptautinį olimpinį komitetą su prašymu perduoti visą žurnalistinio tyrimo metu surinktą informaciją, remdamasi kuria TOK etikos komisija priėmė savo sprendimą.