20-metė čiuožėja ir 15 metų vyresnis jos partneris ketvirtadienį driokstelėjo 132,14 balo vertės pasirodymu.

Iš viso jie sukaupė 199,19 balo ir iš pirmos vietos išstūmė Rusijoje gimusius, bet Gruzijai atstovaujančius Anastasiją Metelkiną su Luka Berulava (196,14). Pastarieji ketvirtadienį buvo penkti bei tenkinosi sidabru.

„Sporte būna visko. Sidabras – irgi medalis, kuriuo džiaugiamės. Taip, buvome arti aukso, bet kažko neužteko, dirbsime taisydami klaidas“, – atsiduso L. Berulava, kurio partnerė atliekant laisvąją programą griuvo po vieno iš trigubų šuolių.

Į trečią poziciją iš penktos pakilo ir bronzą sugriebė kita Italijos pora Rebecca Ghilardi ir Filippo Ambrosini (195,68), kurių laisvoji programa buvo įvertinta prasčiau tik už nugalėtojų. Prieš metus šis tandemas tapo vicečempionais.


Titulą gynęs dar vienas Italijos duetas Sara Conti ir Niccolo Macii finišavo šešti (187,25), į priekį dar praleidę ketvirtą vietą užėmusius Vengrijos atstovus Mariją Pavlovą su Aleksejumi Sviačenka (194,02) bei ant penktos pakopos čempionatą užbaigusius Minervą Hase ir Nikitą Volodiną iš Vokietijos (190,69).

Tuo tarpu naujieji Europos čempionai prisipažino nesitikėję tokios sėkmės Kaune, vis dėlto pernelyg nesikuklino ir konstatavo jos nusipelnę.

„Padarėme viską, nebegalėjome čiuožti dar geriau. Tai – svajonės išsipildymas“, – atsiliepė M. Guarise.

Kovos dėl pirmojo čempionato medalio kulminaciją išvydo artipilnės „Žalgirio“ arenos tribūnos – dalyviams tokia žiūrovų gausa tapo staigmena.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)