„Nors sako, kad sportas – sveikata, įsitikinau, jog jis sveikatai gali ir kenkti“, – kalbėdamas su DELFI, nelinksmai juokavo V. Majauskas.

Trečiadienį 58-erių LŠPF vadovas pranešė paliekantis postą, kurį užėmė nuo 2005 metų. Iki jo kadencijos pabaigos buvo likę vos keli mėnesiai, kadangi federacijos prezidento rinkimai buvo numatyti metų pabaigoje, tačiau V. Majauskas nutarė nelaukti LŠPF ataskaitinės-rinkiminės konferencijos.

Anot Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos darbo departamento direktoriumi dirbančio vadybininko, šalies šiuolaikinę penkiakovę skaldo priešprieša tarp geriausių sportininkų ir federacijos, kurią nuslėpti iki šiol pavykdavo tik vargais negalais.

„Praėjusį pavasarį atsirado vidinės intrigos, žymiausieji penkiakovininkai – Laura Asadauskaitė, Andrejus Zadneprovskis, Edvinas Krungolcas, Justinas Kinderis – pradėjo reikšti ryškų nepasitenkinimą federacijos administracija. Teko rimtai padirbėti, kad padėtis būtų stabilizuota bent iki olimpinių žaidynių“, – pasakojo V. Majauskas.

Jo teigimu, dar daugiau žibalo į ugnį įpylė spalio 12 d. vyksiantys Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidento rinkimai, kuriuose nebedalyvaus ilgametis šalies olimpinio judėjimo vadovas Artūras Poviliūnas.

„Patekau į kryžminę ugnį, kurioje visai nenorėčiau dalyvauti. Federacija – bent jau tie vykdomojo komiteto nariai, su kuriais apie tai kalbėjau – pasisako prieš permainas LTOK ir pritaria senajai tvarkai. O geriausia jos tąsa būtų Daina Gudzinevičiūtė. Tačiau sulaukiau spaudimo ir iš kitos pusės. Taip pat po olimpinių žaidynių prasidėjo ir pinigų dalybos. Matau, kad visa tai yra per didelė našta visuomeninėms pareigoms. Dirbau kaip savanoris, gaišdavau savo asmeninį laiką, bet pamačiau, kad tai per brangiai kainuoja“, – DELFI kalbėjo V. Majauskas.

Primename, kad kol kas oficialiai iškeltos dvi kandidatūros į LTOK prezidento postą. Su olimpine čempione, šaule D. Gudzinevičiūte ketina varžytis dukart olimpinis čempionas, disko metikas Virgilijus Alekna. Dalyvauti rinkimuose gali LTOK nariai, sulaukę bent penkių kitų narių rekomendacijų, o pateikti kandidatūras bus galima iki pat LTOK generalinės asamblėjos rinkimų sesijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)