50 m plaukimo krūtine atrankoje prieš tai dvigubai ilgesniame nuotolyje pusfinalį pasiekęs A. Šidlauskas tenkinosi 31-a vieta tarp 58 dalyvių.

Jo rezultatas – 28,47 sek. – buvo daugiau nei visa sekunde prastesnis už asmeninį rekordą.

Identišką laiką fiksavusiems nugalėtojams – neutraliu statusu startuojančiam baltarusiui Iljai Šimanovičiui ir 100 m nuotolio čempionui iš JAV Nicui Finkui – 26-erių panevėžietis pralaimėjo 1,81 sek., o nuo pusfinalio jį skyrė 0,85 sek.

„Gal po 100 m rungties buvo pusėtino nusivylimo, gal kūnas atsipalaidavo ar kažkas panašaus. Negaliu sakyti, kad man 50 m – nerimta rungtis. Bet kažkaip nei norėjau, nei nenorėjau...

Kai sąmyšis galvoje, toks ir rezultatas. Dabar visos viltys – į 200 m plaukimą, olimpinę rungtį“, – komentavo A. Šidlauskas.

Plaukikas jau anksčiau minėjo šiuo metu didžiausią dėmesį skiriantis startui bei po jo sekančiam išnirimui.

„Trenerė (Ina PaipelienėDelfi) sakė stengtis gerai startuoti, kadangi tai kiekvieną kartą – pamoka ateičiai. Bet manyčiau, kad ir to nepadariau“, – atsiduso A. Šidlauskas.

Tuo metu S. Statkevičius 200 m plaukimo laisvu stiliumi atrankoje užėmė 32-ą vietą tarp 50 konkurenčių.

Per 2 min. 3,03 sek. finišavusi Kanados lietuvė nuo geriausio savo karjeros pasirodymo grafiko atsiliko 1,17 sek.

Tai buvo antras 16-metės startas Dohoje po debiuto moterų estafetėje 4x100 m laisvu stiliumi.

„Plaukti individualioje rungtyje – žiauriai sunkiau. Prieš estafetes buvo su kuo pasikalbėti, merginos padrąsino, padėjo morališkai. Vienai tikrai sunkiau.

Esu laiminga čia būdama, kiekvieną dieną tobulėju, bet galėjo būti geriau. Reikia daug ko išmokti. Man rodos, per daug apsikroviau galvą mintimis, žiauriai jaudinausi. Pasimokysiu ir kitą kartą plauksiu geriau“, – atsiliepė S. Statkevičius.

Primename, kad antradienį vakarinėje plaukimo sesijoje du lietuviai kovos dėl pasaulio čempionato apdovanojimų finaluose.

18 val. Lietuvos laiku vakarą pradės Danas Rapšys, prieš tai laimėjęs 200 m plaukimo laisvu stiliumi pusfinalius, o 19.45 val. eilė ateis Kotrynai Teterevkovai, startuosiančiai 100 m plaukimo krūtine finale.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją