„Panevėžio KKSC - Naujoji Agluona“ (Panevėžys)

Komanda, kuri 2012/13 metų Lietuvos vyrų tinklinio čempionato atrankos etape užėmė ketvirtąją vietą. Nors ir tesurinkę 8 taškus, tačiau panevėžiečiai niekam be kovos nepasiduodavo, jaunas ir kovingas kolektyvas stengėsi „įkąsti“ kiekvienam varžovui. Nors priešininkų aikštelėse Panevėžio tinklininkai žaisdavo vangiai, tačiau namų arenoje, palaikomi savų sirgalių, „Panevėžio KKSC- Naujoji Agluona“ ekipa stengėsi grumtis iki galo, net „Elga-Master Idea“ (Šiauliai) kartą krito Panevėžyje, pralaimėjusi rezultatu 2:3.

„Elga- Master Idea“ (Šiauliai)

25 taškai. Tiek Šiaulių tinklininkai surinko atrankos etape, tačiau jų užteko tik trečiai vietai. Jau nebe pirmą sezoną kartu žaidžianti komanda buvo viena iš 2012/13 metų Lietuvos vyrų tinklinio čempionato atrankos etapo lyderių. Aivaro Strockio treniruojama ekipa privertė pasiduoti ne tik Kelmės „Antivis- Etovis“ ekipą, bet ir čempionų titulą ginančią „Flamingo Volley“ komandą. Jeigu namų arenoje šiauliečiams sekėsi puikiai, tai išvykose komanda žaisdavo blankiau.

„Antivis- Etovis“ (Kelmė)

Šių metų sezone komanda išties sustiprėjo, į komandą atvykę nauji vaikinai leido Kelmės ekipai rimtai pretenduoti į Lietuvos vyrų tinklinio čempionato nugalėtojų titulą. Surinkę atrankos etape vienodai taškų su „Elga- Master Idea“ komanda, kelmiškiai- antri, nes jų setų santykis buvo geresnis. Savo namų aikštelėje, palaikomi ištikimiausių sirgalių, kelmiškiai buvo sunkiai sustabdomi, tašiau kiek silpniau žaisdavo svečiuose.

„Flamingo Volley“ (Vilnius)

2012/13 metų Lietuvos vyrų tinklinio čempionato atrankos etapo nugalėtojais tapo Vilniaus „Flamingo Volley“ tinklininkai. Vasilijaus Burakinskio treniruojama ekipa, surinkusi 29 taškus, buvo sunkiai įveikiama. Nors sezono pradžioje komandą paliko keletas jos lyderių ir čempionatą komanda pradėjo kiek neužtikrintai, tačiau vėliau sostinės tinklininkai jautėsi vis stipriau.

Pasibaigus atrankos etapui paaiškėjo ir pusfinalio poros. Pirmajame pusfinalyje susitiko Vilniaus „Flamingo Volley“ ir Panevėžio „Panevėžys KKSC- Naujoji Agluona“ ekipos, šiai porai prireikė vos trejų rungtynių. Titulą ginantys sostinės tinklininkai, nepralaimėję nei vieno seto, nugalėjo savo varžovus iš Panevėžio vienodais rezultatais 3:0.

Antrasis pusfinalis padovanojo tinklinio aistruoliams išties nepamirštamų akimirkų. Apie šių ekipų varžymąsi galima parašyti daug, kadangi niekas negali nuspėti, kokiu rezultatu baigsis šių komandų akistatos. Bet vieną tendenciją jau galima įžvelgti, labai retai kada varžybos pasibaigia 3:0, komandos visada kovoja iki pat galo ir dažniausiai nugalėtojas paaiškėja tik sužaidus penktąjį setą.

Ne išimtis tapo ir pusfinalis, kuriame komandoms išsiaiškinti, kas vis dėlto žais finale, prireikė penkerių rungtynių. Po daug jėgų ir nervų kainavusių susitikimų paaiškėjo, kad į finalą pateko Kelmės „Antivis- Etovis“ ekipa, kuri pralaiminėjusi serijoje iki 3 pergalių (1:2), sugebėjo savyje atrasti jėgų ir perlaužti serijos rezultatą savo naudai. Kelmiškiai, nugalėję savo varžovus, iškovojo teisę žaisti finale, kur jų jau laukia titulą ginsianti Vilniaus „Flamingo Volley“ komanda.

Po sunkių ir atkaklių pusfinalių tapo aišku, kad dėl 3-4 vietos kovos „Elga- Master Idea“ (Šiauliai) ir „Panevėžio KKSC- Naujoji Agluona“ (Panevėžys), o finale susitiks Vilniaus „Flamingo Volley“ ir Kelmės „Antivis- Etovis“ komandos. Nugalėtoja bus laikoma ta komanda, kuri laimės 2 rungtynes. Esant tarpusavio susitikimų rezultatui „1:1“, bus žaidžiamas „auksinis“ setas iš karto po antrųjų rungtynių. „Auksinis“ setas žaidžiamas pagal penkto seto taisykles.

Lietuvos tinklinio federacijos organizuojami Lietuvos vyrų tinklinio čempionato finalai vyks kartu su Lietuvos jaunučių vaikinų tinklinio čempionato finaliniais etapais. Šiemet šiuos Lietuvos tinkliniui svarbius renginius įgyvendinti padeda federacijos generalinis rėmėjas - lažybų bendrovė „Orakulas“. Federacijos bei jos generalinio rėmėjo dėka, Lietuvos tinklinio gerbėjai galės stebėti įspūdingus mūsų tinklininkų pasirodymus.

Lietuvos tinklinio federacija siekia pakelti Lietuvos tinklinį į aukštesnį lygį. Pirmasis žingsnis šio tikslo link įvyks jau šį savaitgalį, sekantis - Lietuvos moterų nacionalinės tinklinio rinktinės dalyvavimas atrankoje į Pasaulio tinklinio čempionatą, įvyks gegužės mėnesį.

Jau šį savaitgalį, po tikrai ilgos pertraukos, Šiaulių „Arenoje“ karaliaus tinklinis. Balandžio 27-28 dienomis tinklinio gerbėjai, šiauliečiai ir miesto svečiai turės nuostabią galimybę išvysti stipriausias Lietuvos vyrų tinklinio čempionato komandas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)