Iš Kazachstano Aktobės miesto neseniai svarsčių kilnotojai dvyniai Justas ir Julius Optai grįžo iškovoję pasaulio čempionato medalius. Pasaulio profesionalų svarsčių kilnojimo čempionate broliai pelnė sidabrą ir bronzą. Justas dar pagerino paties prieš metus pasiektą pasaulio rekordą. Broliams dvyniams tai jau trečias sėkmingas pasaulio čempionatas.

Lietuvoje broliai yra tapę daugkartiniais čempionais jaunių ir jaunimo grupėse, jie dalyvavo olimpiniame festivalyje. Ten Justas tarp studentų užėmė pirmą vietą. Puikių rezultatų vaikinai yra pasiekę ir Baltijos regiono, ir Europos mastu.

ŠVK studentas Justas Optas daugiausia yra pasiekęs pasaulinio lygio varžybose. 2015 metais Dubline (Airija) jis svorio kategorijos iki 78 kilogramų dvikovės rungtyje iškovojo aukso medalį ir pagerino pasaulio jaunimo rovimo rekordą (167 kartai). Praėjusią savaitę Justas pagerino ne tik Lietuvos rekordą, bet ir 2015 metų Dubline savo paties pasiektą pasaulio rekordą. Jis svarsčius išstūmė 77 kartus, o išrovė 170 kartų.

Šie nuopelnai iš tiesų, daug ką pasako apie ŠVK studentus. Kaip teigė broliai, po studijų jie nežada sustoti ir nori toliau intensyviai sportuoti bei kopti į sporto aukštumas.

Broliai puikiai suderina mokslus, darbą ir kitus pomėgius: vaikinai dirba treneriais Tauragės vaikų ir jaunių sporto mokykloje, taip pat yra kariai savanoriai.

Broliai Optai yra kilę iš Tauragės rajono Batakių kaimo. Jie yra tikras ir puikus pavyzdys visiems, kad viskas gyvenime įmanoma. Juk įmanoma suderinti sportą, varžybas, mokslus, darbą ir savanorystę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją