Praėjusių metų čempionate vos 8 vietą užėmusi Jonavos „Achema – KKSC“ komanda šiemet ne tik sugebėjo prasibrauti į finalinį etapą, bet ir užtikrintai laimėjo reguliarųjį sezoną (19 pergalių, 3 pralaimėjimai). Kita šalies ekipa, Kauno „Heksa“, liko 12 vietoje.

Penktadienį Jonavoje „Achema – KKSC“ ketvirtfinalyje susitiks su Rygos „RSU-MVS“. Reguliariajame sezone latvės užėmė aštuntą vietą, jonavietės jas du kartus yra įveikę vienodu rezultatu 3:0.

Jeigu „Achemai“ pavyktų peržengti ketvirtfinalio barjerą, pusfinalyje šeštadienį tektų susitikti su „Jelgava/LU“ ir Voru „Famila/Voru VK“ mačo nugalėtojomis.

„Achemos – KKSC“ trenerė Jolita Kontvainienė su nerimu laukia artėjančio pusfinalio: „Latvės mums labai nepalankios varžovės. Jos primeta savo žaidimo stilių, išmuša iš vėžių stipriais padavimais bei turi savo gretose kairiarankę puolėją, kurią labai sunku uždengti. Sezono metu joms pralaimėjome abu kartus po atkaklios kovos 2:3.“

Jelgavos komanda Baltijos moterų čempionate užima tik ketvirtą vietą, jas lenkia 2 Estijos ekipos, tačiau „Achemos“ trenerė verčiau rinktųsi žaisti prieš estes. Jonavietės specialiai ruošiasi galimam susitikimui su „Jelgava“ ir kuria žaidimo planą.

Didžiausiu „Achemos“ privalumu trenerė įvardina itin stiprią centro puolėjų (pirmų tempų) grandį. Taip pat visos jonavietės pasižymi galingais padavimais ir jų pagalba pelno daug taškų. Šį sezoną komanda smarkiai pasikeitusi, ją sustiprino iš Belgijos grįžusi puolėja Viltė Makauskaitė, kaunietė Liubov Makova bei legionierės iš Ukrainos Anna Važinskaja ir Jevgenija Ščipkova.

Į finalinį aštuonetą be „Achemos-KKSC“ pateko 3 Latvijos komandos („Jelgava/LU“, „SK Babite“, Rygos „RSU/MVS“) bei 4 Estijos komandos („Kohila VK“, Talino „TTU“, Voru „Famila/Voru VK“ ir „Tartu University“). „Achemos“ trenerės prognozėmis, medalius turėtų išsidalinti Jonavos „Achema – KKSC“, „Jelgava/LU“ bei „Kohila VK“ komandos.

Baltijos moterų tinklinio lygos finalų tvarkaraštis

Kovo 21 d. (penktadienis):

Lietuvos sporto universitetas (Sporto g. 6, Kaunas):

17:00 (F1) - Jelgava/LU (LAT) - FamilaV/oru VK (EST)
19:00 (F2) - TTU (EST) - SK Babite (LAT)

Jonavos kūno kultūros ir sporto centras (Vasario 16-osios g. 1A, Jonava):

17:00 (F3) - Kohila VK (EST) - Tartu Universitetas (EST)
19:00 (F4) - ACHEMA KKSC - RSU/MVS (LAT)

Kovo 22 d. (šeštadienis):

Jonavos kūno kultūros ir sporto centras:

11:00 (F5) - F2 ir F3 rungtynių pralaimėtojai
13:30 (F6) - F1 ir F4 rungtynių pralaimėtojai
16:00 (F7) - F2 ir F3 rungtynių laimėtojai
18:30 (F8) - F1 ir F4 rungtynių laimėtojai

Kovo 23 d. (sekmadienis):

Lietuvos sporto universitetas:

11:00 (dėl 7-8 v.) - F5 ir F6 rungtynių pralaimėtojai

Jonavos kūno kultūros ir sporto centras:

11:00 (dėl 5-6 v.) - F5 ir F6 rungtynių laimėtojai
13:00 (dėl 3-4 v.) - F7 ir F8 rungtynių pralaimėtojai
15:00 (FINALAS) - F7 ir F8 rungtynių laimėtojai

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)