260 rogainingo dalyvių apie porą valandų teko orientuotis ir sutemus.
Dalyviai varžėsi bėgikų moterų, vyrų, mišrioje ir veteranų (kai bendra amžiaus suma – 80 metų ir daugiau) grupėse bei dviratininkų. Bėgikai lenktyniavo dvejetų komandoje, dviratininkai galėjo varžytis po vieną.
Pusvalandį iki starto gavę žemėlapius, dalyviai turėjo patys susiplanuoti maršrutą, kaip ir kiek kontrolinių punktų, jie suras.

Visus punktus greičiausiai rado ir surinko maksimalų taškų skaičių, 2550, tituluoti dviratininkai orientacininkai – telšiškiai Regimantas Kavaliauskas (OK „Telšiai“; laikas 5 val. 20 min. 27 sek.) ir Vitalijus Petrulis („Igtisa“/„Telšiai“; laikas 5 val. 20 min. 30 sek.). Trečias finišavo Jonas Maišelis (OK „Perkūnas“, Vilniaus SC) – jis surinko 2490 taškų (laikas 5:49:42).

Moterų dviratininkių grupėje nugalėjo kaunietė Asta Šimkonienė (TSMK „Raidas“; 1980 taškai; 6:02:51), antra – jos komandos draugė sesuo dvynė Renata Paulauskienė; 1970; 6:01:49), trečia – latvė Marite Kneta iš Ciesio (1940 tšk.; 5:56:20).

Greičiausias tarp visų bėgusių rogainingo dalyvių buvo pasaulio reitinge 68 poziciją turintis kaunietis Jonas Vytautas Gvildys (OK „Medeina“) su seserimi Tekle Emilija Gvildyte – 2060 taškai.

Mišrioje grupėje antri liko Sandra Paužaitė („Dainava“) ir Antanas Paužas – 1870 taškai, treti – latviai Andris Mireckis („Paleju buki“) ir Alvita Mirecka iš Talsi – 1820 taškų.

Vyrų grupėje nugalėjo šiauliečio ir panevėžiečio dvejetas – Paulius Vidžiūnas ir Vilius Aleliūnas („Igtisa/„Sakas“), surinkęs 2000 taškų, antri Valentas Žymančius ir Martynas Tirlikas („Igtisa“), atsilikę 50 taškų (1950). Treti – Modestas Bacys ir Darius Sadeckas („Sakas“/„Perkūnas“) – 1930 taškų.

Moterų grupėje nugalėjo vilnietės Indrė Valaitė su Kristina Masevičiūte (1780 tšk.), antros – vilnietės Agnė Paspirgėlytė ir Aistė Traubienė (1730 tšk.), Šiaulių „Sako“ atstovės Kristina Urbonaitė ir Irena Vidžiūnienė surinko1580 taškų ir užėmė trečią vietą.

Veteranų grupės nugalėtojai – šiauliečiai Nerijus Vidžiūnas ir Alvidas Urniežius („Šiaulių kraštas“), surinkę 1810 taškų. Jų artimiausi varžovai kauniečiai Artūras Kilda ir Rolandas Žičkis finišavo su 1710 taškų bagažu, treti liko kauniečiai Čaplikas Laimonas ir Marius Keraišis (1700).

Rogainingą kaip ir kasmet organizavo šiauliečių sporto klubas „S-Sportas“. Tai – tryliktasis ir paskutinis „S-Sportas“ taurės etapas šiemet.

Varžybų organizatorius Svajūnas Ambrazas džiaugėsi, jog viso sezono etapai – ekstremalios lenktynės aplinkui Rėkyvos ežerą, daugiadienės kalnų dviračių varžybos „MTB Šiauliai“, Lietuvos plento taurės etapas,„Žemaitijos taurė“ ir kiti – sulaukė ypač daug šiauliečių dalyvių.

Penkerius metus „S-Sportas“ organizuojamos taurės varžybos subūrė sportuojančią bendruomenę, iš kurios gimė ne viena komanda, konkuruojanti su sportininkais ne tik Šiauliuose, bet ir visoje Lietuvoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją