Kvalifikacijoje dalyvavo aštuonios moterų komandos. Jos kovojo dėl trijų kelialapių į pagrindines varžybas.

B grupėje Grudzinskaičių duetas žaidė su olandėmis Leanne van Vegten ir Kirsten Broring, italėmis Maria Mancinelli ir Giada Bianchi bei švedėmis Tina Thurin ir Sanna Thurin.

Pirmajame rate Lietuvos paplūdimio tinklininkės surinko 16 taškų ir užėmė pirmąją vietą. Pasirodymą baigė paskutinės likusios švedės (2 tšk.).

Lemiamame antrajame rate, po labai atkaklios kovos, Grudzinskaitės su 11 taškų vėl buvo pirmos ir iškovojo kelialapį į pagrindines varžybas. Nedaug atsilikusios italės (10 tšk.) ir
olandės (9 tšk.) dar turės paskutinį šansą paguodos varžybose.

Į kurią grupę Grudzinskaičių duetas pateks pagrindinėse varžybose, paaiškės vėliau.

Tuo tarpu jau dabar aišku, kad I. Vasiliauskaitė ir E. Kliokmanaitė žais A grupėje su Europos čempionėmis latvėmis Tina Graudina ir Anastasija Samoilova, tituluotomis čekėmis Barbora Hermannova ir Marie-Sara Stochlova, ukrainietėmis Inna ir Iryna Machno bei olandėmis Emma Piersma ir Mexime van Driel.

Šiame finaliniame Europos zonos turnyre dalyvauja ir daugiau garsių Senojo žemyno paplūdimio tinklininkų.

Vyrų tarpe galima išvysti buvusius pasaulio čempionus bei olimpinius prizininkus olandus Alexanderį
Brouwerį ir Robertą Meeuwseną, olimpinį vicečempioną italą Daniele Lupo, 2015 metų Europos čempionus latvius Janį Šmedinį ir Aleksandrą Samoilovą.

Moterų varžybose tarp dalyvių yra pasaulio ir Europos čempionė vokietė Laura Ludwig, praėjusių metų planetos pirmenybių prizininkės vokietės Svenja Muller ir Cinja Tallmann bei kitos pajėgios tinklininkės.

Pagrindinėse varžybose dalyvaus po 20 vyrų ir moterų komandų. „King of the Court“ varžybos vyksta netradiciniu formatu – komandos yra suskirstomos į grupes ir jos žaidžia
pasikeisdamos. Pora, laimėjusi tašką, lieka aikštėje, o pralaimėjusias pakeičia kita pora. Taip komandos rotuojasi kol baigiasi laikas.

Bendrą turnyro prizų fondą sudaro 150 tūkst. eurų.

2022 metų „Queen & King of the Court“ turnyre Nyderlanduose Ieva Dumbauskaitė ir G. Grudzinskaitė užėmė ketvirtąją vietą. Dar prieš tai tokiame turnyre ketvirtas liko G. Grudzinskaitės ir vokietės Chantal Laboureur duetas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją