Skriemulinių lankų vyrų grupėje nuo varžybų pradžios iki pabaigos lyderio pozicijos buvo geriausias Lietuvos lankininkas, kaunietis, Vladas Šigauskas, šiuo metu užimantis 24-ą vietą pasaulio reitinge.

Kvalifikacijoje jis užfiksavo naują Lietuvos rekordą ir įtikinamu rezultatu aplenkė visus varžovus. Naujas Lietuvos rekordas šaudant iš 18 m atstumo dabar yra 594 taškai iš 600 galimų. Šio pratimo pasaulio rekordas yra 599 taškai. Jis buvo užfiksuotas 2011 metų kovo 6 dieną ir priklauso kanadiečiui Christopheriui Perkinsui.

V. Šigauskas varžybų Rygoje finale susitiko su kitu lietuviu Mindaugu Baranausku iš Vilniaus ir įveikė jį. Bronzos medalis atiteko Pavelui Šatravai iš Latvijos. Taip pat šioje grupėje šaudė jaunas ir perspektyvus V. Šigausko auklėtinis Kasparas Igaris, kuris sėkmingai įveikė pirmus du varžybų etapus, tačiau ketvirtfinalyje turėjo pripažinti M. Baranausko pranašumą.

Skriemulinių lankų moterų grupėje kaunietė Jelena Babinina iškovojo bronzos medalį. Ji mažajame finale 2 taškų skirtumu įveikė latvę Agatę Zalitę. Aukso medalis atiteko Julijai Oleksejenko iš Latvijos, kuri finale įveikė savo dukrą Jeleną Oleksejenko.

Olimpinių lankų moterų grupės finale, kuris klostėsi ypač dramatiškai, vilnietė Gerda Pociūnaitė kovojo su pajėgia Estijos sportininke Anneli Preiman. Iššovus 15 šūvių, rezultatas buvo lygus, todėl prireikė papildomos kovos, kurioje Estijos atstovė pataikė 9, o lietuvė – 10 ir šventė pergalę. Kita Lietuvos atstovė Eglė Onskulytė užėmė 6-ą vietą.

Olimpinių lankų vyrų grupėje šaudęs kaunietis Lukas Lipkevičius puikiai pasirodė kvalifikacijoje, kurioje užėmė 2-ą vietą, tačiau nepalankiai susiklosčius aplinkybėms, nepateko į geriausiųjų ketvertuką ir dėl medalių nekovojo.

Tradicinių lankų vyrų grupėje puikią pergalę iškovojo vilnietis Arnoldas Jurgaitis, kuris buvo stipriausias ir kvalifikacijoje. Sidabro medalis atiteko latviui Kristapui Novadui, o bronza džiaugėsi kitas latvis Janis Berzinis.

Kadangi į varžybas Rygoje susirinko beveik visi stipriausi Baltijos šalių lankininkai, šios varžybos buvo puiki repeticija prieš artėjantį Baltijos šalių čempionatą, kuris sausio 27–28 dienomis vyks Ventspilyje (Latvija). Net 6 Lietuvos lankininkai, tarp jų G. Pociūnaitė, V. Šigauskas bei A. Jurgaitis, yra 2011 metų Baltijos šalių čempionai ir sieks apginti savo titulus ir šiemet.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją