„Duna“ arenoje 400 m laisvuoju stiliumi D. Rapšys nuplaukė per 3 min. 48,05 sek. ir ketvirtame atrankos plaukime užėmė 5-ą vietą.

Lietuvis prasibrovė į finalą, bendroje atrankos įskaitoje užimdamas 7-ą vietą.

Geriausią rezultatą atrankoje pademonstravo šveicaras Antonio Djakovičius – 3 min. 47,23 sek.

Asmeninis D. Rapšio rekordas šioje rungtyje yra 3 min. 43,36 sek.

100 m plaukimo krūtine atrankoje Aleksas Savickas distanciją įveikė per 1 min. 01,99 sek. ir pagerino asmeninį rekordą, tačiau iki pusfinalio jam buvo toli – bendroje įskaitoje užėmė 48-ą vietą.

Giedrius Titenis šeštame plaukime atstumą įveikę per 1 min ir 0,32 sek. ir, atrankoje užėmęs 20-ą vietą, į pusfinalį taip pat neprasibrovė.

Geriausiai iš lietuvių šioje distancijoje sekėsi Andriui Šidlauskui, kuris penktame plaukime distanciją įveikė per 59,54 sek. ir bendroje atrankos įskaitoje užėmė 8-ą vietą bei pateko į pusfinalį.

4x100 m plaukimo laisvu stiliumi atrankoje Lietuvos kvartetas tarp 21 komandos užėmė 16-ą vietą (3 min. 19,71 sek.). Deividui Margevičiui, Simonui Biliui, Danilui Pancerevui ir Jokūbui Kebliui iki finalo pritrūko daugiau nei 4 sekundžių.

Pusfinaliai ir finalai vyks pirmadienį, nuo 19 val.

Budapešte varžosi 12 Lietuvos plaukikų, bandysiančių pagerinti asmeninius rezultatus ir įvykdyti normatyvus į Tokijo olimpines žaidynes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)