Seimo kontrolierius teigia gavęs Vilniaus miesto Šeškinės mikrorajone gyvenančio asmens pareiškimą, kuriame tvirtinama, kad Vilniaus miesto savivaldybės tarybos sprendimo projektas dėl galimos Radvilų gimnazijos stadiono nuomos Vilniaus regbio akademijai parengtas neatsiklausus čia gyvenančių daugiau kaip 3 tūkst. žmonių ir negavus jų pritarimo išnuomoti gimnazijos stadioną Regbio akademijai 25 metams.

Vilnietis tvirtina, kad toks vietos valdžios elgesys yra tiesioginis nesiskaitymas su gyventojais. Jis įsitikinęs, kad įrengus mokyklinio stadiono vietoje specializuotą regbio stadioną neabejotinai pablogintų šio mikrorajono žmonių gyvenimo kokybę.

„Mokyklinis stadionas iš daugiafunkcinio skirto moksleivių fiziniam lavinimui, taptų pritaikytu tik regbiui. Regbis būtų kultivuojamas nuo 16 val. ir išeiginėmis dienomis. Tuo pačiu gimnazijos stadionas taptų uždaru gyventojų mankštai, pasivaikščiojimui ir poilsiui“, - rašoma skunde.

Anot jo, numatoma rekonstruoti stadioną išplečiant jo dydį iki standartinių regbio stadiono matmenų. Jau pirmaisiais metais numatoma pastatyti 500 vietų žiūrovų tribūnas bei kitą regbiui reikalingą infrastruktūrą.

Šeškinės mikrorajono gyventojas baiminasi, kad „stadiono vieta ir vienintelis privažiavimas prie jo daugiabučių kiemais, šimtų regbio sirgalių emocijos, jų automobilių statymas bei kitkas, kas lydi regbį, kaip jėgos sportą, įneštų sumaištį į mikrorajono gyventojų buitį“.

Vilniaus regbio akademija yra kreipusis į miesto savivaldybę su prašymu leisti rekonstruoti Vilniaus Radvilų gimnazijos stadioną. Mokyklos sutikimas esą buvo gautas. Sostinės valdžia dar nėra galutinai pritarusi projektui.

Prieš regbio stadiono įrengimą surinkta 500 vilniečių parašų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)