Povilas Vanagas bei M. Drobiazko aktyviai dalyvauja Kremliaus atstovo spaudai Dmitrijaus Peskovo žmonos Tatjanos Navkos šokių ant ledo projektuose.

Garsi čiuožėjų pora iki šiol nepateikė jokio paaiškinimo – negana to, dažnai nevengia dalintis nuotraukomis iš Rusijos valdžios organizuojamų šou. Maskvoje gyvenančiai M. Drobiazko 1992-aisiais išimties tvarka už sportinius pasiekimus buvo suteikta Lietuvos pilietybė.

Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentė Lilija Vanagienė mano, kad per greitai pamiršti šokių ant ledo poros pasiekimai.

„Jų rezultatai leidžia Lietuvai turėti Europos (dailiojo čiuožimo) čempionatą, kuris vyks Kaune“, – LNK žinioms teigė federacijos vadovė, P. Vanago motina.

Tačiau anot Virgilijaus Aleknos, ankstesni pasiekimai neatleidžia nuo atsakomybės.

„Lietuva nenori turėti tokių žmonių, kurie palaiko šalį agresorę ir bando pateisinti (jos) veiksmus“, – LNK žinioms teigė Seimo jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas V. Alekna.

Kreipimasis dėl M. Drobiazko pilietybės panaikinimo jau pateiktas Vidaus Reikalų Ministerijai (VRM). Atlikus vertinimą prašymas bus perduotas Pilietybės reikalų komisijai. Visa procedūra gali užtrukti ir pora savaičių, teigiama LNK reportaže.

Anot Seimo narės Dalios Asanavičiūtės (TS-LKD), pagrindo atimti pilietybę yra.

„Visgi, tai politinis sprendimas ir jis turi būti pagrįstas faktais. Norime tą procedūrą atlikti teisingai.

Jei bus rasta ir įrodyta, kad yra pagrindo (pilietybės atėmimui), tikiuosi, sprendimą priims ir prezidentas“, – LNK žinioms teigė Seimo narė.

Margarita Drobiazko ir Povilas Vanagas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)