Susirinkusius mokytojus, moksleivius, mokyklų vadovus sveikino Seimo Pirmininkas Vydas Gedvilas, paskirtasis Premjeras Algirdas Butkevičius, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

Kūno kultūros ir sporto departamento direktorius Klemensas Rimšelis priminė, jog Lietuvos moksleiviai pasiekia didelių rezultatų ir netgi rekordų, kaip pavyzdžiui, plaukikės Lina Kačiušytė ir Rūta Meilutytė. Pasak direktoriaus, tam, kad atsirastų tokie olimpiniai čempionai, reikia, kad vaikai mėgtų kūno kultūros pamokas ir lauktų jų. Tam reikalinga ir infrastruktūra – departamentas įrengia bei renovuoja stadionus, Švietimo ir mokslo ministerija atnaujina aikšteles prie mokyklų.

„Situacija sporte palengva kinta, aukščiausių institucijų dėmesys sporto sričiai didėja. Tereikia prisiminti, jog kiekvienas litas, investuotas į kūno kultūrą ir sportą yra „sveikas“ litas“, – sakė departamento vadovas.

Sportiškiausios mokyklos konkurse dalyvavo 44 ugdymo įstaigos, užpildžiusios paraiškas. Vertinama buvo pagal tai, kiek mokyklose vyksta kūno kultūros pamokų, neformalaus ugdymo užsiėmimų, kokia sporto infrastruktūra, kiek vyksta sporto renginių ir kita. Išrinkta po dešimt sportiškiausių vidurinių ir pagrindinių mokyklų bei penkios pradinės. Dauguma jų – rajonų ir miestelių ugdymo įstaigos.

Atsižvelgiant į aktyvumą ir kūrybiškumą pamokose, mokinių motyvavimą, dalykinių ir metodinių inovacijų diegimą, neformaliojo švietimo organizavimą ir kitus kriterijus, speciali komisija išrinko geriausių kūno kultūros mokytojų dešimtuką. Departamentas penkiems mokytojams įsteigė penkių šimtų litų piniginius prizus.

Šiuos konkursus organizuoja Švietimo ir mokslo ministerijos įstaiga Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)