Ana Ščerbakova kartu su dar septyniais kandidatais pretenduoja į geriausios metų čiuožėjos laurus, nors nuo praėjusio vasario nedalyvavo jokiose tarptautinėse varžybose, įskaitant pasaulio čempionatą.

18-metė Eteri Tutberidzės auklėtinė triumfavo Pekino žaidynėse, bet po jų kartu su savo tautiečiais buvo eliminuota iš konkurencijos dėl sankcijų, kuriomis ISU reagavo į iškart po olimpiados prasidėjusį karą Ukrainoje.

Prieš žaidynes A. Ščerbakova dar spėjo pasirodyti praėjusį sausį Taline (Estija) vykusiame Europos čempionate, kuriame užėmė antrą vietą, nusileidusi kitai Rusijos čiuožimo talentei Kamilai Valijevai.

Beje, šią savaitę ji buvo pripažinta metų sportininke savo tėvynėje ir apdovanota kartu su slidininku Aleksandru Bolšunovu, Pekine laimėjusiu penkis olimpinius medalius, iš jų tris – aukso.


Kartu su A. Ščerbakova į geriausio 2022-ųjų čiuožėjo vardą pretenduoja vyrų Pekino olimpinis čempionas Nathanas Chenas iš JAV, olimpiniai ir pasaulio šokių ant ledo čempionai iš Prancūzijos Gabriella Papadakis bei Guillaume‘as Cizeronas, porų olimpiniai čempionai Wenjing Sui ir Congas Hanas bei net keturi Japonijos atstovai: Kaori Sakamoto, Shoma Uno, Yuma Kagiyama, taip pat Riku Miuros bei Ryuichi Kiharos duetas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją