Kartu su 1993 metų pasaulio čempionu Aleksejumi Jašinu ar 1992 metų olimpiniu čempionu Andrejumi Kovalenka ant ledo turėtų iščiuožti ir įtakingas verslininkas Aleksandras Medvedevas.

Pastarasis yra ne tik rusų įkurtos Kontinentinės ledo ritulio lygos (KHL) prezidentas, bet ir dujų milžino „Gazprom“ valdybos pirmininko pavaduotojas.

A. Medvedevas asmeniškai pažįsta ryškiausią žvaigždę būsimų varžovų komandoje Darių Kasparaitį. Ilgametis Šiaurės Amerikos Nacionalinės ledo ritulio lygos (NHL) žaidėjas iš Lietuvos savo profesionalo karjerą 2010 metais užbaigė Sankt Peterburgo SKA (Rusija) klube, kuriam vadovauja būtent A. Medvedevas.

„Medvedevas yra labai geras mano pažįstamas, draugas. Kai žaidžiau Sankt Peterburge, jis man labai daug padėjo. Dar tuomet jis manęs klausinėdavo, kada važiuosime žaisti į Lietuvą prieš mano komandą. Prieš penkerius metus surengėme SKA rungtynes su Kazanės „Bars“ Vilniuje – tai buvo Medvedevo idėja. Jis norėjo matyti Lietuvoje aukščiausio lygio ledo ritulį ir vis dar galvoja apie tai. Jis pats daug žino apie Lietuvą, jaunystėje gyveno čia“, – DELFI apie savo santykius su vienu „Gazprom“ vadovų pasakojo D. Kasparaitis.

Aleksandras Medvedevas

Paklaustas, ar ketvirtadienio draugiškose rungtynėse neįžvelgia jokių politinių poteksčių, D. Kasparaitis teigė galvojantis tik apie sportą.

„Aš žinau, kas darosi pasaulyje, bet čia ne mano reikalas. Manau, visi vyrai, kurie atvažiuos į Elektrėnus, apie politiką nekalbės. Niekada negalima maišyti sporto ir politikos, nors daug kartų yra buvę kitaip. Bet tai bus tiesiog ledo ritulio šventė. Man pačiam labai malonu bus pamatyti tokius žmones kaip Jašinas, Kovalenka. Olimpiniai, pasaulio čempionai atvažiuos ir žais Elektrėnuose. Tai – didelis pliusas organizatoriams“, – kalbėjo buvęs gynėjas, su Rusijos rinktine triskart lipęs ant olimpinių žaidynių apdovanojimų pakylos.

Primename, kad ledo rituliu žavisi nemažai Rusijos politinės ir verslo grietinėlės atstovų, tarp kurių yra ir pats prezidentas Vladimiras Putinas, mėgstantis lankytis Rusijos rinktinės rungtynėse. Už palaikymą Rusijos ledo ritulio žvaigždės šalies vadovui nelieka skolingi: praėjusį mėnesį tokie žaidėjai kaip Semionas Varlamovas ir Aleksandras Ovečkinas socialiniuose tinkluose dalinosi nuotraukomis, kuriose įsiamžino su šūkiais „Krymas – mūsų“ ir „Apsaugokime vaikus nuo fašizmo“.

Rungtynes tarp Lietuvos ir Rusijos ledo ritulio žvaigždžių organizuoja KHL dukterinėje Jaunimo ledo ritulio lygoje (MHL) žaidžiantis Vilniaus „Žalgirio“ klubas, šį rudenį sukėlęs dalies sporto gerbėjų pasipiktinimą dėl kirilica ant komandos marškinėlių užrašytų žaidėjų pavardžių. Generalinis šventės rėmėjas – koncernas „Achema“.

Lietuvos ekipoje kartu su D. Kasparaičiu žais buvę nacionalinės rinktinės ir Elektrėnų „Energijos“ klubo atstovai Dainius Bauba, Dovydas Kulevičius, Andrius Kaminskas, Tomas Vyšniauskas, Dangyras Rimkus, Valdas Škadauskas, Raimundas Minkevičius, Andrius Jadkauskas, Jonas Žydelis, Raimondas Štrimaitis, Rolandas Bučys ir kiti.

Semionas Varlamovas

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (177)