Kasmet vis didesnio populiarumo sulaukiančios varžybos laukia svečių iš Latvijos, Lenkijos, Rusijos, Baltarusijos, Estijos ir Ukrainos.

Šiose varžybose sportininkai kovos ne tik dėl „Rytų Europos taurės“ varžybų čempiono titulo, jie į savo taškų krepšelius krausis kiekvieną tašką Lietuvos ir Lenkijos čempionatų suvestinėse. Todėl artėjantis savaitgalis Elektrėnuose žada intrigas ir įdomias kovas vandenyje. Į šias varžybas susirinks pajėgiausi kaimyninių šalių sportininkai, o jiems nesiruošia nusileisti ir lietuviai.

„Džiaugiamės jog kaimyninių šalių sportininkai nuo pat sezono pradžios laukia šių varžybų, o su kiekvienais metais susidomėjimas jomis vis auga, sportininkų profesionalumas taip pat. Nemažą konkurenciją daugiamečiams čempionams sudaro ir ne taip ilgai šiuo sportu užsiimantys sportininkai. Puikus pavyzdys lietuvis Gediminas Leonas, kuris šiais metais iš Europos čempionato parsivežė vicečempiono vardą, todėl kova bus įnirtinga“, - kalbėjo Lietuvos vandens motociklų federacijos prezidentas Tomas Gurkšnys.

Kiekvienas Lietuvos vandens motociklų čempionato etapas neapsieina su jau maža tradicija tampančia pramoga šio sporto mėgėjams – „Slalom Fast Lap“, kuris vyks šeštadienio pavakarę. Tai mini varžybos, kuriose visi norintys išbandyti savo jėgas vandens motociklų trasoje, gali tai padaryti.

Organizatoriai suteikia visiems vienodas galimybes laimėti. Bus skirtas vienas motociklas ir visiems bus ta pati trasa. Greičiausiai ratą įveikęs lips ant nugalėtojų pakylos. Sportininkai ir mėgėjai varžysis atskirose klasėse, todėl mėgėjams baimintis dėl sportininkų konkurencijos.

Tad visi norintys pamatyti kunkuliuojantį vandenį ir stipriausius rytų Europos sportininkus vandenyje tai gali išvyksti rugpjūčio 6-7 dienomis Elektrėnuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją