Maratono dalyviai startuos ir finišuos Vilniaus širdyje – Katedros aikštėje. Joje ir aplink ją „suksis“ ir visi maratono renginiai – mugės, akcijos, įvairios rungtynės.

Vilniaus maratono programa truks dvi dienas. Pirmąją dieną bus rengiamos vaikų varžybos, sporto prekių ir tautodailininkų mugės, koncertai, parodomosios kitų lengvosios atletikos rungčių varžybos, įmonių bei moksleivių estafetės. Pasak organizatorių, net žvejai ras sau rungčių, o merginos galės lenktyniauti aukštakulnių bėgimo varžybose.

„Trasa drieksis gražiausiomis miesto gatvėmis, ties Neries upe. Tai jaukus, kompaktiškas ir „žalias“ bėgimas draugiškame ir rudeniškai romantiškame Vilniuje. Tai puiki proga bet kuriam mūsų šalies gyventojui pabūti kartu su visa Lietuva, išbandyti savo jėgas sau artimiausioje lengvosios atletikos rungtyje. Bėgimas – ne tik sportas, tačiau ir bendravimas, sveikata, teigiamos emocijos“, – sakė Vilniaus maratono direktorius Evaldas Martinka.

Pusės maratono ir maratono distancijoje ketina startuoti apie 1 tūkst. dalyvių beveik iš 30-ties pasaulio šalių. Žada startuoti ir visos pajėgiausios Lietuvos maratonininkės, tarp jų – ir bėgikė, dukart Vilniaus maratono laimėtoja Diana Lobačevskė.

Varžybų distancijos – maratonas (42 km 195 m), pusė maratono ir minimaratonas (4,2 km).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją