Pirmiausiai paaiškėjo penktos vietos laimėtojai. Čia žaidė Aleksandro Stulginskio (ASU) ir Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) ekipos. Nors po pirmo kėlinio rezultatas buvo lygus (17:17), vėliau į priekį pabėgo LEU ekipa, kuri ir šventė pergalę rezultatu 25:38.

Nugalėtojus į pergalę vedė Tadas Tumosas ir Lukas Balbierius, pelnę atitinkamai 14 ir 11 įvarčių. Pralaimėtojų gretose geriausiai sekėsi Aurimui Balčiūnui, kuris pelnė 7 įvarčius.

Toliau vyko stipriausiųjų ketverto kovos. Pusfinaliuose kovėsi LSU ir Vilniaus universiteto VU bei Klaipėdos universiteto (KU) ir Kauno technologijos universiteto (KTU) atstovai. Abiejuose pusfinaliuose didesnės intrigos nebuvo ir įtikinamas pergales šventusios ekipos pateko į finalą. LSU visą darbą nuveikė iki pertraukos ir įveikė VU ekipą rezultatu 43:21 (23:10). Panašus scenarijus buvo ir kitose pusfinalio rungtynėse. KU šventė pergalę rezultatu 45:29 (21:14).

Sekmadienį laukė kovos dėl pirmos ir trečios pozicijos. Nuostabų rankinio trilerį padovanojo VU ir KTU atstovai, kurie kovojo dėl trečios vietos. Šiose rungtynėse rezultatas buvo lygus ir po pirmo, ir po antro kėlinio, tad teko žaisti pratęsimą, kurio metu pranašumą įrodė KTU – 34:35 (12:12, 28:28).

Geriausiai kauniečių gretose žaidė Paulius Variakojis, pelnęs 9 įvarčius ir 8 įmetęs Juozas Liesionis. Pralaimėtojams po 7 įvarčius pelnė Kipras Plaušinaitis ir Martynas Lapinskas.

Didžiajame finale susitiko LSU ir KU. Intriga buvo tik pirmą kėlinį, kuris pasibaigė 18:16 LSU naudai. Po pertraukos ši ekipa padidino pranašumą ir šventė įtikinamą pergalę rezultatu 35:28.

Nugalėtojų gretose sunkiai sustabdomas buvo Evaldas Vėta, kurio sąskaitoje 12 tikslių metimų. Jam geriausiai talkino 7 įvarčius pasiekęs Paulius Orlovskis. Pralaimėtojams Šarūnas Ugianskis pelnė 10, Mindaugas Dumčius – 7 įvarčius.

Komandas apdovanojo LSSA prezidentas Česlovas Garbaliauskas. Nugalėtojai iškovojo teisę atstovauti Lietuvai 2016 metų Europos universitetų žaidynėse Kroatijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)