„Malonu, kad mūsų organizuojamus maratonus mielai aplanko ir jų skonį paragauja jau tūkstančiai dviračių entuziastų. Mes galime pasigirti ne tik dalyvių geografija (atvyksta svečių iš Latvijos, Estijos, Lenkijos, Italijos, Rusijos ir kitų valstybių), bet ir įvairaus amžiaus ir socialinio užimtumo dalyvių įvairove. Mūsų dviračių maratoną šiais metais jau yra išbandęs pirmasis nepriklausomos Lietuvos olimpinis čempionas, disko metikas Romas Ubartas, o būtent Ignalinos maratono trasą prieš porą metų yra įveikusi Pasaulio čempionė ir rekordininkė, dabartinė Londono olimpinių žaidynių dalyvė Simona Krupeckaitė“, - teigia „Lietuvos dviračių maratonų taurės“ iniciatorius Arūnas Daugirdas.

Interviu su Simona Krupeckaite po finišo:

„Šių metų Ignalinos etapo naujiena – Ignalinos rajono savivaldybės inicijuota trasos atkarpa naujai įrengtu dviračių taku, kuris driekiasi šalia Bokšto gatvės išilgai viso Vilkakalnio kalno (viena aukščiausių Ignalinos vietų) nuo Švenčionių iki Budrių gatvių, o Pirmajam dalyviui, kirtusiam savivaldybės pažymėtą simbolinį naujojo dviračių tako finišą - Ignalinos rajono meras įteiks atminimo prizą“, - pabrėžė A. Daugirdas.

Priminsim, kad po šių metų jau įvykusių trijų dviračių maratonų taurės etapų, lyderiai yra: moterų grupėje - Tatjana Kaliakina iš Vilniaus ir vyrų grupėje - Domas Manikas (Panevėžys). Sportinėje TOP komandų įskaitoje pirmauja – „Velomanija–Niskama“ (Kaunas), kurie vos dalimi taško lenkia vilniečius iš „Top Team – Specialized“ komandos, trečioje vietoje – „Velostreet - Fuji Team“ komanda (Kaunas). Gausiausių komandų MAXI įskaitoje pasikeitimų nėra - ir toliau užtikrintai pirmauja „Velomanų“ (Kaunas-Vilnius) komanda.

„Lietuvos dviračių maratonų taurės 2012“ organizatoriai kviečia visus dviračiams neabejingus žmones į tradicinį Ignalinos etapą, kuris įvyks šį sekmadienį. Norintys dalyvauti ketvirtajame taurės etape užsiregistruoti galės ir tą pačią dieną, svarbiausia yra turėti techniškai tvarkingą dviratį ir šalmą. Dalyviai galės pasirinkti ar įveikti vieną maratono ratą - 34 km, ar du ratus – 68 km. Patys mažiausi dalyviai iki 10 m. taip pat dalyvaus lenktynėse prieš pagrindinio maratono startą, jų užduotis – simbolinė, vos poros kilometrų ilgio trasa.

Renginio programa:

09:30 – 11:00 – registracija
10:30 – vaikų iki 10 m. registracijos pabaiga
11:00 – vaikų maratono startas
11:40 – atveriami starto koridoriai
12:00 – pagrindinio maratono startas
14:25 – viso maratono nugalėtojo finišas
15:30 – apdovanojimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją