Lietuvos Plento dviračių taurės varžybas organizuoja VšĮ „Dviratai“ (Kauno etapas), S-Sportas - (Šiaulių etapas) ir Deividas Vileniškis (daugkartinis Lietuvos veteranų čempionas) - Vilniaus, Vilniaus TT ir
Birštono etapai. Varžybų pradžiai Birštonas pasirinktas dėl unikalaus kraštovaizdžio ir įdomios trasos. Trasa driekiasi pačiu miesto centru, Panemune, kur atsiveria visas Birštono grožis, palaipsniui paliekant miestą ir vėl grįžtant į pačią miesto širdį. Trasos ilgis siekia 8 kilometrus.

LSDF vykdomojo komiteto narys Deividas Vileniškis sako, kad organizatoriams džiugu, kad kiekvienais metais plento dviračių masiškumas didėja, tai rodo kasmet kone dvigubai augantis dalyvių skaičius. Tuo pačiu kyla ypač mėgėjų ir veteranų sporto meistriškumas.

Paskutinis varžybų etapas šiais metais vyks Vilniuje. TT (angl. time trial) varžybose - sportininkai startuoja po vieną, matuojamas laikas ir laimi greičiausiai trasą įveikęs sportininkas. Tai atskira dviračių sporto šaka, kuriai reikia specialaus pasirengimo.

Varžybų ilgis vos 15 km, sportininkai trasoje sugaišta apie 20 minučių.