„Sergejus – triskart pasaulio čempionas, todėl paprašėme jį apdovanoti išimties tvarka. Manau, reikia įvertinti jo pasiekimus. Juk jo dėka čempionate, kuriame dalyvauja 50 valstybių, tris kartus grojo Lietuvos himnas“, – DELFI sakė E. Rudas.

Tuo metu S. Grečicho kartu su LSF prezidentu treniruojantis Ričardas Piepolis piniginiam apdovanojimui pasiūlytas nebuvo.

„Labai dėl to neišgyvenu. Kaip sambo federacija prašymą parašo, taip ir būna, o manęs toje federacijoje nėra. Žinoma, logiška būtų įvertinti abu trenerius, bet ką darysi“, – nedejavo kovos menų specialistas, aštuonerius metus mokantis pasaulio čempioną veiksmų parteryje technikos.

„Jis (R. Piepolis – DELFI) su Sergejumi labiau figūruoja ne sambo, o mišrių kovos menų turnyruose. Kaip nors su juo susitarsime“, – paklaustas, ar nesijaučia nuskriaudęs savo kolegos, tikino E. Rudas.

Kreiptis į Kūno kultūros ir sporto departamentą dėl premijos skyrimo išimties tvarka LSF prireikė dėl to, jog pagal pasižymėjusių sportininkų skatinimą reglamentuojantį Vyriausybės nutarimą pasaulio sambo čempionato auksas nėra vertas nė lito.

Neolimpinių sporto šakų atstovai premijuoti turi būti tik tuo atveju, jei varžybose dalyvavo ne mažiau 32 konkurentų. Tuo tarpu Minske (Baltarusija) pernai vykusio kovinio sambo čempionato svorio kategorijos iki 62 kg. varžybose startavo 17 sportininkų.

Bronzos medalius šiame čempionate Lietuvai taip pat iškovojo Viktoras Tomaševičius, Radvilas Matukas ir Karina Bikutė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)