Intriga gimė gerokai prieš šį savaitgalį, kai S. Maslobojevas sužinojo savo varžovą, kurio karjeros įrašuose buvo 22 pergalės, 2 pralaimėjimai ir pasirodymai prestižiniame „Glory“ turnyre.

„Prieš kovą nerimo nebuvo, tačiau kai pamačiau jį svėrimo ceremonijoje – mes toje pačioje rūbinėje rengėmės – tai atrodo, kad jis būtų kaip iš plieno. Kūnas tvirtas, sausas, galvojau, kad bus įdomu“, – prisiminė Kuvalda.

„Šita kova buvo tokia sudėtingesnė. Prieš tai buvo daug tokios buitinės rutinos ir tas psichologinis pasirengimas nuėjo į antrą planą. Šiandien (šeštadienį – DELFI) dariau tris meditacijas, kurias atlieku kiekvieną dieną, tai po pirmųjų dviejų negalėjau emocijų išreikšti.

Kai išsirėkiu, išsišaukiu, visą laiką esu užsivedęs, o per tas dvi pirmąsias ašaros bėga, nesuprantu, kas vyksta. Turbūt prisikaupė, neišsivalė organizmas. Matot, kaip būna, kai žmogus alkoholio nevartoja (juokiasi). Per trečią meditaciją jau užsivedžiau, pajutau ramybę, pradėjau pasitikėti savimi. Bet viskas užsitempė, laukimas buvo ilgas“, – atskleidė vidinės būsenos permainas S. Maslobojevas.

Traumuoti ir žaloti vienas kito mes nenorime, bet toks sportas. Po to buvau priėjęs, sakau, tikiuosi, nelaikai pykčio, nenorėjau taip, o jis nelabai ką suprato, klausia: „Kas man nutiko?“ Aš jam sakau: „Negalvok dabar apie kovą, vėliau. Ačiū“.
Sergejus Maslobojevas

Į ringą jis ėjo lydimas „The Prodigy“ muzikos ir su marškinėliais, ant kurių buvo šį pasaulį neseniai palikusios legendinės britų muzikos grupės „The Prodigy“ žvaigždės Keitho Flinto atvaizdas.

F. Weightmanas akmeniniu veidu stebėjo turnyro šeimininkų atstovą, gal tik trūkčiojantys gerai ištreniruoti raumenys išdavė virš ringo tvyrančią įtampą. Ir iš tiesų pirmame raunde svečias kėlė nemažai sunkumų lietuviui, tai pripažino vėliau ir nugalėtoju tapęs Kuvalda.

Antrame raunde aktyviau kovoti pradėjęs „Spartos Gym“ auklėtinis netruko pasiųsti varžovą į nokdauną. Baigus teisėjui skaičiuoti, S. Maslobojevas nieko nelaukdamas ėmėsi darbo ir netrukus britas po galingo lietuvio smūgio atsidūrė ant žemės. Teisėjas nedvejodamas pamojavo rankomis – dvikova nutraukta, o lietuviui įskaityta pergalė nokautu.

Tačiau iš pradžių Kuvalda itin nedžiūgavo – sunerimęs stebėjo, kaip jo varžovas nesikelia nuo grindų: „Traumuoti ir žaloti vienas kito mes nenorime, bet toks sportas. Po to buvau priėjęs, sakau, tikiuosi, nelaikai pykčio, nenorėjau taip, o jis nelabai ką suprato, klausia: „Kas man nutiko?“ Aš jam sakau: „Negalvok dabar apie kovą, vėliau. Ačiū“.

Lietuvišką Kuvaldos jėgą pajutęs F. Weightmanas tik po kelių minučių padedamas jį apžiūrėjusių medikų atsistojo ant kojų.

Gerų ketinimų vardan lietuvis padovanojo britui savo marškinėlius su Keitho Flinto atvaizdu. „K. Flintas buvo visų mūsų didvyris jaunystėje. Atsimenu, kaip su kalke trynėmės plaukus, ėjome į diskotekas, mums tai buvo kažkas tokio. Žmogus, kuris parodė mums, kaip galima išreikšti save, nebijoti kritikos. Paliko mūsų atmintyje“, – sakė pergalę „The Prodigy“ žvaigždei dedikavęs S. Maslobojevas.

„Pagaliau viskas pasibaigė, – buvo pirmieji nugalėtojo žodžiai po gero pusvalandžio gerbėjų sveikinimų, fotografavimosi, paplekšnojimų per petį.

Ant ringo krašto prisėdęs kovotojas, kad nešaltų jau sustirti spėjusios pėdos, merkdamas akį pripažino: „Saldi pergalė. Juk jis turi 22 pergales, kovojęs „Glory“, daug laimėjo nokautais. Tokį „nusiųsti“ yra labai malonu, nemeluosiu“.

Kas toliau? Šūktelėjęs treneriui, Kuvalda atkartojo: „Balandžio pabaigoje kovosime „Rizin“ turnyre pagal MMA taisykles, po šimts pypkių. Taip! Reikia parodyti pasauliui, kad ir Lietuvoje yra gerų kovotojų“.

DELFI TV studijoje praėjusią savaitę viešėjęs S. Maslobojevas jau kalbėjo apie posūkį karjeroje ir grįžimą į MMA kovas po beveik 10 metų pertraukos.

Turnyre Vilniuje iš viso žiūrovai išvydo 17 kovų, iš kurių dvi buvo tarp mūsų šalies atstovų. Iš kitų 15 kovų lietuviai svečiams iš užsienio nusileido tik kartą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)