Lietuvos sportininkai sensacijų nepateikė, bet parsivežė penkis medalius.

41-ajame Europos sambo čempionate dalyvavo 350 sportininkų iš 29 valstybių. Kaip jau įprasta favoritais buvo laikomi Rusijos, Gruzijos, Baltarusijos, Bulgarijos atstovai. Komandinėse įskaitose šios šalys ir užėmė lyderių pozicijas: sportinė sambo (vyrai) - Rusija, Baltarusija, Gruzija; kovinė sambo - Rusija, Ukraina, Bulgarija; sportinė sambo (moterys) - Rusija, Baltarusija, Ukraina.

Lietuva komandinėje sportinės sambo (vyrai) lentelėje liko už pirmojo dešimtuko ribos, kovinės sambo bendroje komandinėje įskaitoje užėmė penktą vietą, o moterų rinktinė liko šeštoje vietoje. Iš viso lietuviai parsivežė penkis medalius.

„Išvažiuodami į Italija tikėjomės iškovoti 2-3 apdovanojimus, o parsivežėm 5. Manau, tai tikrai geras rezultatas – skaičiavo Lietuvos sambo federacijos prezidentas dr. Eduardas Rudas. – Sergejus Grečicho (68 kg) patvirtino, esąs nenugalimas savo svorio kategorijoje ir antrąkart iš eilės tapo Europos čempionu. Jo pėdomis seka ir dar du kovinės sambo profesionalai, šiemet likę bronziniai - tai Gintaras Katkus (52 kg) ir Viktoras Tomaševičius (74 kg). O mūsų merginos – Karina Bičkutė(+80 kg) ir Aurelija Šukytė (68 kg) iškovojo sidabro ir bronzos medalius“.

Pirmasis Suomijos medalis

Tačiau netrūko ir sensacijų. Ypatingai žiūrovus sužavėjo 17-metė bulgarė Galya Zaharieva (48 kg), kuri pirmą kartą dalyvaudama tokio lygio turnyre drąsiai žengė ant kilimo ir po įtemptos kovos, likus 30 sekundžių iki finalinio gongo, įveikė pasaulio čempionę Eleną Bondarevą (Rusija).

Taip pat neliko nepastebėtas ir Suomijos atstovas Antti Petteri Rintamaki (68 kg), kuris pasipuošė pirmuoju savo šalies istorijoje Europos SAMBO čempionato medaliu ir nesvarbu, kad bronziniu. O portinės SAMBO meistras azerbaidžanietis Nizami Mammadov (100kg) išbandė savo jėgas kovinės SAMBO rungtyje. Su sidabro medaliu rankose sambistas finalinę kovą pavadino susidūrimu su traukiniu. Beje, pirmasis Europos SAMBO čempionatas vyko Rygoje, o jo čempionu tapo Česlovas Jezerskas.

2015 metais Europos sambo čempionatas vyks Vilniuje

41-ojo Europos sambo čempionato išvakarėse Kremos rotušėje vyko Europos sambo federacijų kongresas, kurio metu buvo ne tik aptartas Pasaulio sambo čempionatas, numatytas rudenį Sankt-Peterburge (Rusija), bet ir už kelių mėnesių Kazanėje vyksianti Universiada, į kurios oficialią programą pirmą kartą įtrauktos ir sambo imtynės.

Jau dabar, dar nesibaigus registracijai, sambo dalyvių anketas užpildė 13 Europos valstybių, tame jų - ir Lietuva. Kongreso metu dar kartą patvirtini būsimų Europos sambo čempionatų miestai. 2014 metais jaunieji sambistai susitiks Madride (Ispanija), 2015 m – Novo Miasto (Serbija), o 2016 m – Paryžiuje (Prancūzija) . Pagrindiniai Europos sambo čempionatai vyks: 2014 metais Bukarešte (Rumunija), 2015 m – Vilniuje (Lietuva), o 2016 m – Europos sambo čempionatas vyks Maskvoje (Rusija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją