„Turime grąžinti bausmę ketveriems metams. Jos sutrumpinimas iki dvejų metų padarė labai daug žalos. Ketveri metai priverstų žmones gerai pagalvoti prieš nusižengiant, nes tai – ilgas karjeros tarpas, o dabar, kai su apeliacijomis bausmės paprastai trunka tik 18 mėnesių, sportininkai yra pasiryžę rizikuoti“, – BBC piktinosi S.Coe.

1500 metrų bėgimo čempionu 1980-ųjų olimpiadoje Maskvoje ir 1984-ųjų Los Andžele tapęs S. Coe perspėja, kad žmonių tikėjimas „švariu“ sportu blėsta.

„Tai be galo nuvilia. Sporto esmė ir yra tikėjimas. Nemanau, kad jo visiškai nebėra, tačiau sportas paskutiniu metu patyrė labai daug sukrėtimų. Privalome kovoti – dėl tų, kurie sportuota „švariai“. Tie, kurie vartoja dopingą, man nerūpi, nes jie teršia sporto vardą“, – niršo IAAF viceprezidentas.

„Jei sirgaliai, žiūrėdami varžybas ima abejoti, ar jos vyks sąžiningai, be jokių draudžiamų preparatų, tai mes nusiritame iki amerikietiškų imtynių lygio, kur didžioji dalis žiūrovų žino, jog tai netikra, tačiau nekreipia į tai dėmesio. Tai mane labai neramina.“

„Jei būtų mano valia, aš visu nesąžiningus sportininkus, kad ir pirmą kartą prasikaltusius, diskvalifikuočiau iki gyvos galvos“, – pridūrė S.Coe.

Šiuo metu už pirmąjį įrodytą dopingo vartojimo atvejį skiriama iki dviejų metų bausmės, o nusižengimui pasikartojus – sportininkas diskvalifikuojamas visam laikui.