Dėl apdovanojimų įvairiose amžiaus grupės varžysis net 26 komandos iš septynių valstybių - Lietuvos, Latvijos, Estijos, Baltarusijos, Rusijos, Ukrainos ir Lenkijos.

Lietuvai atstovaus penkios Vilniaus komandos bei po vieną iš Kauno ir Marijampolės.

EEVZA pasiūlymu Lietuvos sostinėje organizuojamas renginys šiemet bus tęsinys tradicinio, jau aštuntą kartą rengiamo, pirmo Lietuvos tinklinio sporto meistro, šiemet 85-erių metų jubiliejų švęsiančio Vladimiro Artamonovo vardo veteranų turnyro.

Moterų Lietuvos komandos žais amžiaus grupėse 35+, 40+ ir 50+, vyrai varžysis 40+, 50+ ir 60+ amžiaus grupėse.

Turnyro favoritėmis laikomos Maskvos (Rusijos) komandos, bet ne kartą varžovus iš užsienio V. Artamonovo turnyruose skriaudusios Lietuvos ekipos taip pat kausis dėl aukščiausių pozicijų.

„Šiais metais į turnyrą atvyks nemažai naujų komandų. Kaip visuomet, labai stiprios bus Maskvos moterų komandos, taip pat į Vilnių atvyks Estijos 35+ amžiaus grupės čempionės „Pirita“. Tai pati jauniausia amžiaus grupė tarp veteranų, todėl žiūrovai galės išvysti aukštą lygį. Moterų grupėje 40+ išvysime daugkartines Lietuvos čempiones Kauno „Sixta+“ bei dvi Vilniaus komandas „Laima“ ir „Laima.Velvet“.

Ukrainos vyrų „Aviacon“ komandoje, dalyvausiančioje amžiaus grupėje 50+, išvysime ne vieną praeityje gerai žinomą tinklininką. Pajėgūs bus ir latviai. Šioje grupėje Vilniaus „Tinklas“ bandys apginti praėjusių metų čempionų titulą.

Pirmą kartą šiame turnyre dalyvaus ir autoritetų nepripažįstanti Marijampolės „Sūduva“. Taip pat pirmą kartą turnyre dalyvaujanti Vilniaus „Kuro aparatūra“ kovos net dviejose amžiaus grupėse 40+ ir 60+“, - teigė turnyro organizatorė ir Vilniaus miesto tinklinio federacijos prezidentė Dangė Gilienė.

Mylintys tinklinį vilniečiai ir miesto svečiai kviečiami į LEU sporto sales (Studentų g. 39). Varžybų pradžia penktadienį 9.00 val., turnyro atidarymas 16 val., o šeštadienį varžybų pradžia 9.00 val. Įėjimas nemokamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)