„Mano pavardės ten negali būti. Ten nurodyta - Sporto ministerija. Jei perskaitytume pranešimą, ten parašyta maždaug taip: „Pagal mūsų turimą informaciją, yra valstybės įtaka visai sistemai per Sporto ministeriją. Pas mūsų nėra įrodymų, bet mes manome, kad įtaka egzistuoja.“ Na, kas čia per kaltinimas? - V. Mutko cituoja agentūra „Interfax“.

„Mes neneigiame, kad turime problemų, bet jos yra visame pasaulyje. Pas mus (dopingo vartojimo) procentas toks pats, kaip ir kitose šalyse. Čia negalima visko aukštyn kojom apversti. Žinote, kaip sakoma Rusijoje? Žuvis genda nuo galvos. Juk tai ne pas mus Rusijoje, o - pas juos. Jie nustato tokias žaidimo taisykles, o po to visa tai transformuoja į tokias šalis kaip Rusija“, - Vakarus kaltino V. Mutko.

WADA Rusijos skyriaus buvęs vadovas Nikolajus Durmanovas griežtai sukritikavo pranešimą.

„Pats tiksliausias žodis, kurio galėčiau apibūdinti šį pranešimą yra - visiška nesąmonė. Bendrai paėmus, aš labai stipriai nusivyliau argumentų lygiu ir pastebėjau aiškiai kyšančias politinio užsakymo ausis“, - sakė N. Dumanovas.

Rusijos prezidento Vladimiro Putino spaudos atstovas Dmitrijus Peskovas taip pat pasigedo įrodymų.

„Jei skamba kažkokie kaltinimai, jie turi būti paremti įrodymais. Kol jų nėra, sunku vertinti kažkokius kaltinimus, nors jie yra ganėtinai rimti.“

Kai buvo paklaustas, kaip vertinama tikimybė, kad Rusijos lengvosios atletikos komandai nebus leista dalyvauti Rio de Žaneiro olimpiadoje, D. Peskovas patarė kreiptis į šalies Sporto ministeriją.

Pirmadienį WADA Ženevoje, Šveicarijoje, paskelbė savo išvadas dėl galimos korupcijos ir dopingo vartojimo lengvosios atletikos varžybose.

Nepriklausoma komisija paviešino 335 puslapius tyrimo medžiagos ir rekomendavo Tarptautinei lengvosios atletikos federacijai (IAAF) suspenduoti nuo varžybų visus Rusijos atstovus, nes šioje šalyje dopingo vartojimo kultūra yra įsišaknijusi labai giliai – įtariamas net Vyriausybės įsikišimas.

Teigiama, kad rusų atletai galėjo mokėti kyšius antidopingo kontrolieriams ir Maskvos laboratorijai. Dėl to buvo sunaikinta daugiau nei 1000 potencialiai teigiamų dopingo testų. Penkiems sportininkams, tarp jų – olimpinei 800 metrų bėgimo čempionei Marijai Savanovai ir tos pačios distancijos bronzos medalininkei Jekaterinai Poistogovai, ir penkiems treneriams siūloma taikyti diskvalifikaciją iki gyvos galvos. Taip pat raginama atimti akreditaciją iš į nemalonę patekusios Maskvos antidopingo agentūros.

Be to, tyrėjai ragina suspenduoti Rusijos lengvosios atletikos federaciją visiems 2016 metams ir neleisti jos atstovams dalyvauti Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.

Apie įtariamą dopingo skandalą lengvojoje atletikoje pirmą kartą buvo užsiminta Vokietijos televizijos dokumentiniame filme, kuris buvo parodytas praėjusį gruodį. Primename, kad praėjusią savaitę buvo pateikti kaltinimai buvusiam IAAF prezidentui Lamine'ui Diackui. Jis įtariamas korupcija ir pinigų plovimu.

Dokumente taip pat sakoma, kad Maskvos tyrimų laboratorijos direktorius Grigorijus Rodčenko nurodė sunaikinti 1417 tūkst. dopingo kontrolės testų, kad tyrėjai neturėtų jokių įrodymų.

Maskvos laboratorija prižiūrėjo sportininkų mėginių ištyrimą 2014 metų Sočio olimpinėse žaidynėse ir turėtų dalyvauti FIFA antidopingo programoje 2018 metų pasaulio futbolo čempionate.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)