Ilgai debiuto Lietuvos rinktinėje laukusi L. Žurauskaitė pirmose IBU taurės varžybose Kontiolahtyje (Suomija) užėmė 27-ą vietą ir pelnė teisę startuoti pasaulio taurės varžybose, kuriose pirmąsyk pasirodė praėjusį penktadienį Hochfilcene (Austrija).

Sportininkė sprinte suko tris baudos ratus bei užėmė 71-ą vietą.

„Kalbant apie rezultatus, mano moto yra tikėtis geriausio, bet būti pasiruošusiai blogiausiam. Tikėjausi kur kas daugiau, nes žinau, kokia stipri esu ir ką galiu parodyti, bet tuo pačiu realistiškai buvau pasiruošusi save rasti protokolo pabaigoje. Negaliu sakyti, kad pasaulio taurėje jaučiau papildomą spaudimą, bet tuo pačiu norėjau parodyti geriausią ir įrodyti, kad nusipelniau būti čia. Noriu, kad mano komanda ir mano treneris didžiuotųsi manimi. Nuviliantis šaudymas yra tiesiog patirties trūkumas. Negaliu sulaukti kitų varžybų, nes kiekvienas startas man yra šventė, iššūkis ir naujas šansas“, – įspūdžiais dalinosi L. Žurauskaitė.

Beje, paskutinėje treniruočių stovykloje prieš praėjusį sezoną biatlonininkė griuvo ir dėl kojos lūžio visą žiemą nedalyvavo jokiose varžybose. Už praleistus metus ji pasiryžusi atsigriebti šiemet.

„Esu laiminga ir dėkinga būdama čia, būdama sveika, galėdama atstovauti Lietuvai ir būdama mūsų komandos dalimi. Tai palaima“, – teigė rinktinės debiutantė.

Kartu su ja prie moterų rinktinės prisijungė vos kiek daugiau nei prieš metus biatlonininkės karjerą pradėjusi Judita Traubaitė.

Ne vieną apdovanojimą orientavimosi sporto slidėmis čempionatuose iškovojusi vilnietė pasaulio taurės varžybų kvalifikaciją įvykdė dar praėjusį sezoną, o debiutas įvyko šio sezono pirmame etape Estešunde (Švedija).

(iš kairės) Lidija Žurauskaitė, Judita Traubaitė, Jokūbas Mačkinė

Drauge su Vytautu Strolia, Karoliu Dombrovskiu ir Natalija Kočergina 23-ejų biatlonininkė mišrios estafetės varžybose finišavo 16-a. J. Traubaitei pavyko išvengti baudos ratų.

15 km asmeninėse lenktynėse ji buvo 94-a (6 baudos minutės), o 7,5 km sprinte užėmė 88-ą poziciją (šaudymas 0+1).

„Startų laukiau, bet tuo pačiu metu buvo ir baisoka. Įspūdžiai tikrai labai geri: vis dar sunku patikėti, kad turiu galimybę startuoti su geriausiais pasaulyje, iš vidaus matyti viską, prie ko prieš kelerius metus „prisiliesdavau“ tik žiūrėdama transliacijas. Žinau, kad konkurencija didžiulė, silpnų varžovių čia nėra, savo galimybes vertinu realistiškai“, – pasakojo J. Traubaitė.

Biatlonininkei didžiausią pasitenkinimą teikia rezultatas, pasiektas su estafetės komanda. Aukštesnę poziciją šioje rungtyje Lietuvos biatlonininkams yra pavykę užimti vos sykį: 2013-aisiais Estešunde 15-i finišavo Diana Rasimovičiūtė, N. Kočergina, Tomas Kaukėnas ir K. Dombrovskis.

„Apskritai pirmų startų rezultatais esu gana patenkinta: džiaugiuosi, kad estafečių rungtyje, prieš kurią jaučiau turbūt didžiausią įtampą, su šaudymu pavyko susitvarkyti palyginus sėkmingai. 15 km varžybose visai smagiai slydau. Jaudulys nebuvo per didelis, kojos tikrai nepakišo, šaudant pašalinių minčių neįsileidau, gal tik kiek trikdė sušalę pirštai. Gaila, kad neteko startuoti Austrijoje, bet tikiuosi trasą ir atmosferą čia išmėginti kitąmet“, – vylėsi J. Traubaitė.

Skirtingai nei naujokės merginos, Jokūbas Mačkinė dėl savo dalyvavimo kiekviename pasaulio taurės etape nėra užtikrintas. Pagal vasaros sezono bei treniruočių rezultatus suformuotame Lietuvos rinktinės ketverte yra V. Strolia, K. Dombrovskis, T. Kaukėnas bei Maksimas Fominas, tuo metu J. Mačkinei numatytas IBU taurės varžybose besigrumiančios komandos lyderio vaidmuo.

Bet dėl ligos Hochfilceno sprinte negalėjo dalyvauti K. Dombrovskis, ir jį pakeitęs 23-ejų naujokas užėmė 89-ą vietą (šaudymas 2+1). Jau žinoma, kad ignalinietis atstovaus Lietuvai ir trečiame planetos taurės etape Lancerhaidėje (Šveicarija).

Jokūbas Mačkinė (Foto: Dmytro Yevenko)

„Visų pirma, noriu padėkoti mūsų federacijai ir treneriams už duotą galimybę čia dalyvauti. Varžybos ir visa jų atmosfera paliko gerą įspūdį, panašiai to ir tikėjausi. Gaila, jog IBU taurės varžybos dažniausiai lieka nuošalyje ir panašiais dalykais negali pasigirti, nors ten taip dalyvauja tos pačios šalys ir taip pat labai stiprūs dalyviai, galintys ir čia varžytis dėl aukštų vietų“, – teigė J. Mačkinė.

Praėjusį sezoną IBU taurės varžybose biatlonininkas triskart iškovojo įskaitinių taškų. Pirmieji startai šį sezoną buvo kuklesni – užimtos 49-a bei 86-a pozicijos.

„Debiutas pasaulio taurės varžybose ir pačios varžybos galėjo būti geresnės. Prieš startą buvau užtikrintas dėl šaudymo, tačiau šiai dienai mano fizinė forma nėra tokia, kokios tikėjausi prieš sezoną ir, manau, prastesnė nei pernai, – pasakojo J. Mačkinė. – Debiutui pasaulio taurėje ruošiausi ir kažkokio šoko organizmui ar didelio streso prieš varžybas nebuvo. Nesvarbu, ar pasaulio taurė, ar IBU taurės varžybos, ar dar žemesnio rango varžybos, mažas jauduliukas vis tiek yra. Varžybose stengiuosi maksimaliai ir bandau atlikti darbą taip pat, nepriklausomai nuo jų lygio.“

Pasaulio biatlono taurės etapuose Lietuvai gali atstovauti keturi vyrai ir trys moterys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją