Rusija dėl šios teisės konkuravo tik su Norvegijos, Danijos ir Švedijos jungtine kandidatūra. Skandinavai savo kandidatūrą atšaukė ir viena likusi Rusija iškovojo teisę organizuoti šį čempionatą 2021 metų lapkritį, dar prieš invaziją į Ukrainą.

Čempionatas būtų vykęs Maskvos „VTB“ arenoje, Sankt Peterburgo sporto rūmuose ir „Sibur“ arenoje, kuri taip pat Sankt Peterburge.

„Nemalonu, tačiau susidarė tokia situacija. Rusijos nacionalinės komandos ir klubai yra suspenduoti beveik visuose tarptautiniuose turnyruose, o dabartinės aplinkybės yra sunkios ir pasiruošti tokio dydžio konkursui yra praktiškai neįmanoma“, – savas priežastis skelbė Rusijos rankinio federacija.

Rusijos moterų rankinio rinktinė yra viena stipriausių pasaulyje, laimėjo aukso medalį 2016-ųjų Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse ir keturis kartus yra tapusi pasaulio čempione. Europos čempionatuose rusės aukščiausiai siekė tik sidabro medalių.

Paskutinis Europos moterų rankinio čempionatas vyko praėjusiais metais metais Slovėnijoje, Šiaurės Makedonijoje ir Juodkalnijoje. Rusija į turnyrą pakviesta nebuvo, o rekordinį 9-ą kartą aukso medalius nusinešė Norvegija.

Nors Rusija agresijos Ukrainoje nestabdo, šalies rankinio federacijos vadovas Sergėjus Šiškarevas tikisi, jog Rusija dar gaus progų organizuoti tarptautinius čempionatus.

„Mes neapleidome idėjos ateityje vesti Pasaulio ar Europos rankinio čempionatų Rusijoje“, – sakė jis Rusijos naujienų agentūrai TASS.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją