Tai rusų žiniasklaidai atskleidė RŠPF prezidentas Viačeslavas Aminovas.

„D. Rimšaitė gavo leidimą atstovauti Rusijos rinktinei pasaulio taurės etapuose ir pasaulio čempionate. Tačiau klausimas dėl jos dalyvavimo 2012 metų Londono olimpiadoje vis dar yra atviras. Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacija ir ypač LTOK yra kategoriškai prieš tai, kad D. Rimšaitė varžytųsi olimpiadoje. Bet mes kreipsimės į Tarptautinį olimpinį komitetą ir sporto arbitražo teismą Lozanoje“, – pareiškė V. Aminovas.

LTOK dar balandžio mėnesį pranešė, kad sportininkės likimą komiteto Generalinė asamblėja svarstys tik kitų metų vasario mėnesį. Pagal Olimpinę chartiją, pakeitus pilietybę tik po trejų metų galima atstovauti kitai valstybei, jei tų šalių olimpiniai komitetai nesusitaria sutrumpinti šio termino arba jo atsisakyti. LTOK ne kartą pabrėžė neketinanti trumpinti terminų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją