Toks žingsnis buvo žengtas šaliai bandant pataisyti savo įvaizdį po to, kai dėl įrodymų apie valstybės remiamą dopingo vartojimą Rusijos lengvaatlečiams ir visai parolimpinei delegacijai šią vasarą buvo uždrausta dalyvauti Rio de Žaneiro žaidynėse.

Įstatyme, kuriam dar turi pritarti Senatas ir prezidentas Vladimiras Putinas, numatytos vienų metų kalėjimo bausmė pareigūnams, kurie skatina nepilnamečius vartoti dopingą arba naudoja smurtą ar grasinimus siekdami priversti sportininkus vartoti uždraustus preparatus.

Rusija stengiasi ištaisyti žalą savo reputacijai, kuriai rimtą smūgį sudavė Pasaulinės antidopingo agentūros (WADA) pranešimai, atskleidę sisteminį sukčiavimą šioje šalyje.

Maskva neigia buvus kokią nors valstybinę dopingo programą, bet pažadėjo griežtinti kovos su dopingu priemones.

Rusijos lengvaatlečiams dėl šių kaltinimų dopingu ir toliau draudžiama dalyvauti tarptautinėse varžybose.

Minėtame įstatymo projekte nenumatomos jokios bausmės už dopingo vartojimą, bet parlamento Sporto ir fizinės kultūros komiteto narys Dmitrijus Sviščevas AFP sakė, kad pateiks atskirą įstatymo projektą, pagal kurį dopingą vartojantiems sportininkams galėtų grėsti kriminaliniai kaltinimai.

„Dabar galiu sakyti, kad visi mūsų įsipareigojimai dėl mūsų antidopingo programos buvo įvykdyti“, – sakė jis.

Rusijos olimpinio komiteto prezidentas Aleksandras Žukovas, kuris taip pat yra parlamento deputatas, šalies naujienų agentūroms sakė, kad minimas įstatymas demonstruoja vyriausybės „absoliučią netoleranciją“ dopingui.

„Tai, žinoma, atsakymas mūsų kritikams užsienyje, kaltinusiems mūsų šalį – neva esanti valstybės programa, kuria remiamas dopingas“, – sakė A. Žukovas.

Antroji WADA ataskaitos dalis apie dopingą visame Rusijos sporte turėtų būti paskelbta kitą mėnesį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)