Nuo šio etapo konkurencija greičiausių ir manevringiausių Lietuvoje pagamintų kreiserinių sportinių jachtų RS-280 klasėje tik išaugo – prie varžybų prisijungė aštunta jachta „Verdenė+“, vadovaujama kapitono Gražvydo Lukoševičiaus.

Šeštadienį įvyko visi trys planuoti ASUS RS-280 taurės trečio etapo plaukimai, oro sąlygos buvo tinkamos buriuoti – pūtė 3-7 m/sek. vėjas. Pirmame plaukime po starto į lyderių pozicijas įsiveržė jachta „Raganosis-Eltel“, tačiau vėlesnėje distancijos dalyje ją aplenkė „Arabela-AG Baltic“ įgula, kuri ir laimėjo pirmą plaukimą. Antra finišo liniją kirto jachta „Raganosis-Eltel“, o trečią vietą iškovojo jachta „Hornas“, vadovaujama kapitono Šarūno Abraičio.

Antrame ASUS RS-280 taurės plaukime jachtos „Arabela-AG Baltic“ įgula nuo starto įsiveržė į priekį ir lyderio pozicijų neužleido iki pat finišo. Dėl kitų prizinių vietų įnirtinga kova vyko tarp „Hornas“ ir „Raganosis-Eltel“ įgulų. Pirmoje distancijos dalyje greitesnė buvo kapitono Š. Abraičio vadovaujama jachta „Hornas“, tačiau antroje dalyje „Raganosis-Eltel“ įgula aplenkė varžovus ir finišavo antroje vietoje. Nors plaukimas truko beveik valandą, jachtos „Hornas“ įgula atplaukė iškart po „Raganosis-Eltel“ įgulos atsilikusi tik šešias sekundes ir užėmė trečią vietą.

Trečiame plaukime gamtos sąlygos buvo permainingos ir vėjas nuolat keitė kryptį, tad varžybų teisėjams teko performuoti plaukimo distanciją. Davus startą kovos ir intrigos netrūko, lyderių trejetukas tarpusavyje keitėsi net kelis kartus. Pirmoje distancijos dalyje trečioje vietoje plaukusi „Raganosis-Eltel“ įgula, antroje pusėje atotrūkį likvidavo ir finišavo pirmi. Antrą vietą užėmė „Hornas“ įgula, o trečia finišo liniją kirto „Arabela-AG Baltic“ jachta. Verta pastebėti, kad tik šešiomis sekundėmis atsilikusi nuo trečios vietos atplaukė ilgai tarp lyderių buvusi „Bora Bora“ įgula su kapitonu Gediminu Sirvidu.

Trečio etapo lyderių trejetukas išsidėstė tokia tvarka: jachta „Arabela-AG Baltic“ – 5 baudos taškai, „Raganosis-Eltel“ – 5 baudos taškai, o trečią vietą užėmė jachta „Hornas“ (kpt. Š. Abraitis) – 8 baudos taškai.

Kitos RS-280 jachtų klasės varžybos įvyks birželio 20-21 dienomis. Įgulos susikaus profesionaliausiose Lietuvoje vykstančiose buriavimo varžybose – „Match Race“. Šios varžybos nuo įprastų buriavimo varžybų ar regatų skiriasi tuo, kad visos RS-280 klasės jachtos susikauna viena su kita individualiose dvikovose.

Bendra įskaita:

1. „Raganosis-Eltel“ (kpt. S. Pajarskas) – 9 baudos taškai;
2. „Arabela-AG Baltic” (kpt. R. Šiugždinis) – 19 baudos taškų;
3. „Barta“ (kpt. S. Steponavičius) – 23 baudos taškai;
4. „Hornas“ (kpt. Š. Abraitis) – 24 baudos taškai;
5. „Bora Bora“ (kpt. G. Sirvidas) – 27 baudos taškų;
6. „Presto” (kpt. D. Antanavičius) – 39 baudos taškai;
7. „Alfeta“ (kpt. R. Sakalauskas) – 47 baudos taškai;
8. „Verdenė+“ (kpt. G. Lukoševičius.) – 60 baudos taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją