Turime nemažą būrį žmonių, savo žygdarbiais, pasiaukojančiu elgesiu ir sportiniais pasiekimais garsinusių Lietuvą.

Algirdas Šocikas – vienas garsiausių Lietuvos sportininkų, daugkartinis Lietuvos, SSRS ir Europos sunkaus svorio bokso čempionas, turėjęs 128 kovas ir iškovojęs 118 pergalių.

A. Šocikas - ringo džentelmenas iš Lietuvos, garsinęs jos vardą visame pasaulyje. Jis buvo ir puikus treneris, išugdęs nemažą būrį garsių boksininkų (Ričardas Tamulis, Algimantas Zurza, Juozas Juocevičius, Nikolajus Jarofejevas ir kt.).

Pagarbos ir dėmesio A. Šocikui netrūko: jis buvo nusipelnęs sporto meistras, nusipelnęs kūno kultūros ir sporto veikėjas ir nusipelnęs treneris. Lietuvai atgavus nepriklausomybę, apdovanotas LDK Gedimino ordino Riterio kryžiumi.

Kadangi didžiąją dalį gyvenimo ringo džentelmenas praleido Kaune, natūralu, kad jam suteiktas Kauno miesto garbės piliečio vardas, o vėliau jo atminimui išsaugoti pavadinta Žemuosiuose Šančiuose esanti Siūlų gatvės atkarpa.

Kaip šiandien turi jaustis garsaus kauniečio vaikai, anūkai, draugai ir šiaip sporto gerbėjai, užsukę į A. Šociko vardu pavadintą gatvę, kurios praktinis panaudojimas galėtų būti tik serialo apie karo veiksmus Ukrainoje arba Sirijoje kūrimui.

Normalios miesto infrastruktūros, tinkamos naudotis pėstiesiems ar važiuotiems eismo dalyviams, šioje gatvėje nėra.

Prie ankstesnės miesto valdžios į pasipiktinusių tokia situacija gyventojų paklausimus valdininkai, atsakingi už gatvių priežiūrą, atsakinėjo gana banaliomis frazėmis: „gatvių tvarkymo plane numatyta, kad pirmiausia taisomos magistralinės reikšmės gatvės“, „jei gatvėms ir suteiktos garsių žmonių pavardės, tai nereiškia, kad jos turi būti tvarkomos pirmiausia.“

„Jau metai kaip Kaune valdžia pasikeitė, matome, kad tvarkomos ne tik magistralinės gatvės, o ir gatvelės - netgi tokios, į kurias, išskyrus juose gyvenančius, daugiau niekas neatvažiuoja. Ir tai nėra blogai - mieste turi būti sutvarkytos visos gatvės, tačiau laiko ir finansų skyrimo prioritetu vis dėl to turėtų būti laikomos tos gatvės, kurioms skirta įamžinti mūsų miestą ir visą Lietuvą garsinusius piliečius“, - teigia dr. Gintautas Labanauskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)