Duetai taip pat varžėsi trumpesnėse „Žemaitijos taurei“ laimėti skirtose distancijose – 14, 24, 44 ir 63 km. Šalies čempionų titulą apgynė trakiškių Gabrielės Mateikaitės su arabų veislės žirgu Sahim R duetas.

83 km distanciją įveikę per 5 val. 17 min. ir 50 sek. (15,67 km/val. vidutiniu greičiu) šalies čempionų titulą išsaugojo G. Mateikaitės su Sahim R duetas. Pagrindiniu jų konkurentu laikytas Ugnės Zalieckienės su Vakumu duetas buvo diskvalifikuotas dėl žirgo sveikatos sutrikimų iki finišo likus paskutiniams 14 km. Tokiu būdu antra vieta ir vicečempionų titulas atiteko telšiškių Aušros Grajauskaitės su Frontera duetui, nuo lyderių atsilikusiam net 42 min. ir 34 sek.

63 km distancijoje nepralenkiamas buvo Aro Dichavičiaus su Ceilonu duetas, daugiau nei pusvalandžiu aplenkęs antroje vietoje likusį Danielės Baublytės su Kurgada duetą, abu šioje distancijoje besivaržę žirgai yra Amerikos ristūnų veislės.

44 km distancijoje neabejotinais lyderiais tapo Jūratės Repšienės su arabų veislės žirgu Ardmore duetas, antroji vieta atiteko Saulei Biguzaitei su Styga, trečioji – Sigitai Vievesienei su hanoverių veislės kumele Reforma.

20 km distancijoje virė aršiausia kova, kurią laimėjo šeimininkų – Algirdės Stancelytės su Gelažiu-M duetas, antra vieta atiteko Jogailės Develytės su Valkirija duetui, trečia – Kaziui Valiui su Zorro.

Vaikų iki 12 metų rungtyje – 14 km jojime, pirma vieta atiteko Gabijos Šeputytės su Atu duetui, antra – Neringai Laurinaitytei su Spartaku, trečia – Viktorui Pociui su Pupuliu.

Ištvermės jojimas – tai lenktynės laikui, kuriose yra patikrinamas žirgo greitis ir ištvermė, taip pat išbandoma raitelio orientacija ir gebėjimas jausti savo žirgo galimybes.

Ištvermės jojimo entuziastus vėl suburs tarptautinės varžybos vyksiančios Kurtuvėnuose, Šiaulių rajone, jau rugsėjo 16-18 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)