Šįkart A. Sorokinas per parą norėjo įveikti 322 kilometrus (200 mylių).

Ir bėgikui pirmomis valandomis sekėsi puikiai.

Po 4 valandų bėgimo stajeris turėjo 16 minučių ir 3,7 km rezervą prieš norimą pasaulio rekordą.

Ir tas pranašumas prieš pasaulio rekordą augo dar dvi valandas. Po penkių valandų bėgimo greitis nežymiai sulėtėjo. Tą valandą jo tempas siekė 4:13 min./km. Pasaulio rekordas buvo lenkiamas 25 minutėmis ir 5,6 km.

Kurį laiką A. Sorokinas išlaikė stabilų tempą ir turėjo beveik pusvalandį rezervo prieš planetos rekordą.

Bėgikas sustojo po 12-os valandų bėgimo. Jis buvo įveikęs 166 km.

„Po 12 val. bėgimo, svajonės siekimo, aš turėjau sustoti.

Sunku dabar apie kažką galvoti ir kalbėti. Linkiu kuo didžiausios ištvermės bėgantiems varžybose“, – savo feisbuko paskyroje rašė bėgikas.

Dabartis pasaulio rekordas, priklausantis pačiam A. Sorokinui – 319,614 kilometrų.

„322km per 24 val. su Vytautas mineralais“ – pirmosios 24 valandų bėgimo varžybos Lietuvoje.

Varžyboms A. Sorokinas atsakingai rengėsi Lenkijoje, kur praleido 40 dienų.


„Labai tikiuosi, kad tai padės populiarinti bėgimą Lietuvoje, viliuosi, kad žmonės dar daugiau sužinos apie ultra bėgimus bei bėgikus, – prieš varžybas sakė A. Sorokinas. – Vilnius yra mano gimtasis miestas, todėl man yra svarbu ir smagu kėsintis į rekordus „namuose“.

„Buvau Lenkijos aukštikalnėse, maždaug 1000 metrų virš jūros lygio, – pasakojo A. Sorokinas. – Krūvis pakankamai didelis – 300-340 kilometrų per savaitę. Viskas vyko pagal planą, kūnas puikiai į viską reagavo. Daug sąlygų lemia gerą rezultatą varžybose, laukia ilga distancija – bus matyt, ar pasirengime nepadarėme klaidų.“

Apie savo dalyvavimą varžybose jau pranešė lenkas Andrzejus Piotrowski, kuris pernai Europos 24 valandų bėgimo čempionate buvo antras ir nubėgo 301,859 kilometrus. Atvyks ir ispanas Ivanas Penalba Lopezas (Europos čempionate – 4 vieta) bei prancūzas Thomas Lepers.

Priminsime, kad gegužės mėnesį A. Sorokinas Vilniuje pagerino sau pačiam priklausiusį 100 kilometrų bėgimo rekordą – 6 val. 5 min. ir 35 sek. Ultra bėgiko šių metų kalendoriuje apibraukta ir kita svarbi data – gruodžio mėnesį vyksiantis pasaulio 24 valandų bėgimo čempionatas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją