„Be galo didžiuojamės puikiais mūsų sportininkų pasiekimais šį sezoną. Jų atsidavimas ir aistra atitinkamoms sporto šakoms leido jiems pasiekti naujų aukštumų. Šių kurčiųjų sportininkų sunkus darbas ir ryžtas yra įkvėpimas mums visiems, rodantis, kad atkakliai dirbant galima įveikti net didžiausius iššūkius“, – sako Lietuvos kurčiųjų sporto komiteto vadovas Edvinas Kriūnas.

Itin sėkmingai mūsų šalies kurtiesiems sportininkams šiemet susiklostė Europos lengvosios atletikos čempionatas, iš kurio parsivežti 6 medaliai – 2 aukso ir 4 bronzos.

Tokį patį medalių kraitį Lietuvos kurtieji sportininkai parsivežė iš pasaulio orientacinio sporto čempionato – ten laimėta po 3 sidabro ir bronzos medalius.

Lietuvos kurčiųjų vyrų krepšinio rinktinė pasipuošė pasaulio čempionato sidabru. Lietuvos kurtieji badmintonininkai iškovojo du pasaulio čempionato sidabro medalių komplektus, jaunimo čempionate buvo laimėta bronza.

Sezoną pabaigė Manto Kazimiero Sinkevičiaus aukso medalis pasaulio kurčiųjų graikų ir romėnų imtynių čempionate.

Lietuvos kurčiųjų sporto komiteto vadovas E. Kriūnas pažymi, kad šie išskirtiniai rezultatai pasiekti neatsitiktinai. Tai yra atsidavusių trenerių, kruopštaus pasiruošimo, intensyvių treniruočių stovyklų, nepalaužiamo ryžto, kantrybės ir nepaliaujamo sunkaus darbo rezultatas.

„Džiaugdamiesi šiuo rekordiniu sezonu turime prisiminti, kad kurtieji sportininkai pasižymi unikalia stiprybe ir atsparumu. Jų pasiekimai ne tik demonstruoja individualius talentus, bet ir liudija apie įtraukties ir žmogaus dvasios galią. Su optimizmu žvelgiame į ateitį žinodami, kad Lietuvos kurčiųjų sporto komitetas ir toliau puoselės šiuos nepaprastus sportininkus jų kelyje į dar didesnę sėkmę“, – sako E. Kriūnas.