Abi šios komandos laimėjo pirmąsias savo rungtynes – lietuviai Kroatijoje 32:14 nugalėjo Ukrainą, o šveicarai savo aikštėje 23:12 įveikė Švediją.

Pavasarį šveicarai tapo „Trophy“ diviziono čempionais ir yra realiausi pretendentai pakilti į aukštesnį divizioną. Pagal naujas taisykles, susumavus dviejų ciklų rezultatus, pirmąją vietą užėmusi komanda pelnys kelialapį į „Championship“ divizioną.

Lietuvos rinktinės treneris Gediminas Marcišauskas pasidžiaugė gera ciklo pradžia.

„Rungtynės su Ukraina buvo geros visais aspektais. Asmeniškai tikėjausi stipresnės Ukrainos ekipos, bet maloniai nustebau, kad galėjome žaisti struktūrizuoti ir su mažu klaidų skaičiumi pradėti rungtynes. Pavyko įgyti neblogą skirtumą, kas leido laimėti rungtynes“, – prisiminė G. Marcišauskas.

Iš Italijos atvykęs treneris Mantvydas Tveraga antrino G. Marcišauskui ir pridūrė, kad vyrai Kroatijoje sėkmingai laikėsi žaidimo plano bei demonstravo labai gerą gynybą.

G. Marcišauskas atskleidė, kad Lietuvos komandoje bus keletas pakeitimų lyginant su pirmosiomis rungtynėmis. Tai padaryta siekiant dar labiau sustiprinti rinktinę.

„Stengsimės laikytis savo žaidimo braižo, nors suprantame, kad Šveicarijos rinktinė yra visiškai kitokia nei Ukrainos. Stebėjome su mačais su švedais ir pamatėme momentus, kuriuos mėginsime pritaikyti pas save. Varžovų gynyba buvo ne pati organizuočiausia, todėl sieksime tą išnaudoti“, – teigė G. Marcišauskas.

Ž. Radžius džiaugėsi, kad pirmosiose rungtynėse pilnai suveikė atsinaujinusios Lietuvos rinktinės patyrusių ir jaunų žaidėjų derinys.

„Nuo pat pradžių pastebėjome, kad atmosfera komandoje yra labai gera ir visi puikiai sutaria. Tai ir veda mus į pergales. Šveicarai yra vieni iš diviziono favoritų, todėl turėsime parodyti charakterį. Žaisime namuose ir vyrai atiduos visas jėgas. Manau, kad namų sienos mums suteiks pranašumą. Namų aikštėje žaidėjai visai kitaip nusiteikia negu išvykoje. Esame pasiruošę, belieka pamatyti, kokią sudėtį atsiveš šveicarai. Pagal reitingą jie yra favoritai, bet mes stengsimės tai paneigti“, – kalbėjo Ž. Radžius.

Pirmosiose rungtynėse rezultatyviausiai Lietuvos rinktinėje žaidė Argentinos lietuvis Pedro Soto. Treneriai pabrėžia, kad antroje Prancūzijos lygoje rungtyniaujantis žaidėjas ne tik gerokai sustiprino rinktinę, bet ir suteikia papildomos motyvacijos kitiems žaidėjams.

„P. Soto atnešė į rinktinę savo patirtį, kitokį požiūrį į regbį. Jis suteikia motyvacijos visai komandai ir tai yra labai geras dalykas“, – teigė M. Tveraga.

Pats P. Soto spaudos konferencijoje pabrėžė, kad jį džiugina puikus klimatas komandoje ir sieks padovanoti daugiau pergalių.

„Visi esame patenkinti tuo, kaip žaidėme praėjusį savaitgalį. Manau, kad gerai pasirodėme visais aspektais ir tai yra buvo puiki pergalė. Pasitikime savo jėgomis ir tikimės panašios baigties ir su šveicarais“, – teigė P. Soto.

Lietuvos rinktinėje P. Soto debiutavo 2022 metų pavasarį. Tiesa, jis praleido paskutines praėjusio ciklo rungtynes.

„Į rinktinę atvykau antrą kartą ir esu labai laimingas, galėdamas prisijungti prie nacionalinės komandos. Tai yra puiki kompanija ne vien tik dėl regbio. Man gera, kad galiu rungtyniauti Prancūzijoje ir tuo pačiu padėti Lietuvos rinktinei. Tai man yra papildoma patirtis. Man patinka atstovauti šaliai, susipažinti su naujais žmonėmis, pamatyti Lietuvos sirgalius, taip pat keliauti su rinktine. Tai yra puikus patirties rinkinys“, – kalbėjo P. Soto, pridūręs, kad jau moka keletą lietuviškų žodžių ir ateityje žada jų kiekį padidinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją