Jau ketvirtą kartą vykęs tradicinis buriavimo sporto renginys sutraukė daugiau kaip 80 burinių laivų, kurių įgulas sudarė per 200 buriuotojų. Trakuose vykstančioje jachtų regatoje dalyvavo buriuotojai ne tik iš Lietuvos miestų, bet ir iš kaimyninės Latvijos.

Ekipažai varžėsi trumpose, sportiškose distancijose aplink bojas, taip pat turėjo įveikti ir vieną ilgesnį – navigacinį plaukimą Galvės ir Skaisčio ežeruose. Geras oras, palankus varžyboms vėjas leido įtampą ir sportinį įkarštį išlaikyti visas keturias varžybų dienas.

„Už tikrai kokybišką sportinio buriavimo renginį, gerą teisėjavimą varžybų distancijose, gerai organizuotas pramogas krante noriu padėkoti „Gero vėjo“ klubo komandai. Taip pat labai džiugina kasmet augantis šioje regatoje dalyvaujančių buriuotojų meistriškumas, jaučiame kad šį regata atlieka edukacinį vaidmenį, verčia pasitempti“, - sakė vienas iš regatos organizatorių asociacijos „Gero vėjo klubas“ prezidentas Mantas Klimantavičius.

Iš viso „Galvės taurė 2015“ startavo 29 kreiserinės jachtos, iš jų 11-a „ORC“ jachtų klasėje, 6-ios „Platu 25“ jachtų klasėje ir 12 „Open“ jachtų klasėje.

Pirmą vietą ORC grupėje iškovojo jachta „Tigra“, o PLATU 25 grupėje jachta iš Latvijos „4SixtySix“, praktiškai šioje laivų klasėje nepalikusi jokių šansų dalyviams iš Lietuvos.

Kreiserinių jachtų grupėje „Open 1“ pirma vieta atiteko jachtai „L‘escargot“, o „Open 2“ grupėje jachtai „Delčia 2“.

„Finn“ jachtų klasėje be didelio vargo savo pranašumą įrodė buriuotojas Tauras Rymonis iš Kauno, antras buvo – Adomas Janulionis, trečias – Aidas Butrimas.

Beveik pusė regatos „Galvės taurė 2015“ dalyvių sudarė vaikai. Jie varžėsi „Optimist A“, „Optimist B“ „Laser Radial“, „Laser 4,7“ „RS Tera“ ir „RS Feva“ grupėse.

„Optimist A“ klasėje nugalėjo Rūkas Strelčiūnas, „Optimist B“ klasėje - Rūta Mažunavičiūtė, kartu užsitikrindama pirmą vietą „Optimist“ mergaičių įskaitoje.

„Laser Radial“ klasėje nugalėjo Antanas Gerasimavičius, o „Laser 4.7“ klasėje - Elzė Matijošiūtė.

„RS Feva“ klasėje nugalėjo Kotryna Kašėtaitė ir Barbora Bernatonytė, o „RS Tera“ klasėje – Evelina Jokūbauskaitė.

Trakų miesto centrinėje krantinėje vyko nuotaikingas vakaras – buvo apdovanoti navigacinio plaukimo lyderiai, koncerto metu visus susirinkusius linksmino šokių studija „Asorti“ ir dainuojančių mimų muzikos grupė „Neteisėtai padaryti“. Regatos uždarymas ir apdovanojimų ceremonija vyko kempinge „Slėnis“.

„Galvės taurės“ regatą organizuoja kreiserinį sportinį buriavimą propaguojanti asociacija „Gero vėjo klubas“ ir vaikų buriavimo įgūdžius ugdanti asociacija „Trakų buriuotojų klubas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)