Ant kilimo žengs ir Londono žaidynių didvyris

Graikų-romėnų imtynių mėgėjų sekmadienį Vilniuje laukia neįprastas reginys. Dvyliktą kartą rengiamas 1965 metų pasaulio čempiono R.Bagdono turnyras žiūrovams pasiūlys naują formatą.

Dėl vienintelio apdovanojimų komplekto susirems aštuoni sunkiasvoriai imtynininkai iš Lietuvos, Baltarusijos, Lenkijos ir Vokietijos.

Lietuvai šiose varžybose atstovaus keturiskart pasaulio ir Europos čempionatų prizininkas M. Ežerskis bei 2008 metų Pekino olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtojas M. Mizgaitis.

„Anksčiau mūsų turnyruose dalyvaudavo visų svorio kategorijų atstovai, o varžybos vykdavo prieš olimpines žaidynes. Šįkart rengiame turnyrą po olimpiados, kai sportininkai dar labai pavargę. Norisi, kad olimpiečiai galėtų pailsėti, todėl nusprendėme suorganizuoti imtynių šou žiūrovams. Į mūsų sporto šakos varžybas juos labai sunku prisikviesti, paprastai ateina tik specialistai ir draugai. Taip tęsti negalėjome – ieškome būdų, kaip pritraukti jaunimą į sporto salę“, – formato pokyčius aiškino R. Bagdonas, pažadėjęs, kad tradicinis turnyras bus rengiamas bent iki 2016 metų Rio de Žaneiro žaidynių.

Imtynių mėgėjai sekmadienį taip pat išvys parodomąsias dvikovas tarp pasaulio jaunimo čempiono Viliaus Laurinaičio ir Europos jaunimo vicečempiono Artūro Jankausko bei Europos jaunių čempionato prizininko Manto Knystauto ir Marijaus Grygelio.

Vakaro vinimi turėtų tapti tituluočiausių Lietuvos imtynininkų svorio kategorijoje iki 74 kg. – Londono olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtojo Aleksandro Kazakevičiaus ir pasaulio bei Europos čempionatų prizininko Valdemaro Venckaičio – grumtynės.

Veteranų tarpusavio kovų santykis – 1:1

Šeštadienį bus ištraukti turnyro burtai, suskirstysiantys sunkiasvorius į ketvirtfinalio poras.

Jau aišku, kad 33-ejų M. Mizgaičio ir dvejais metais vyresnio M. Ežerskio keliai nesusikirs anksčiau turnyro finalo.

Abu imtynių meistrai neslepia, kad labiausiai prisisaugo būtent vienas kito.

Iki šiol svorio kategorijos iki 96 kg. varžybose startuojantis M. Ežerskis ir M. Mizgaitis (iki 120 kg.) vienas prieš kitą yra iškovoję po vieną pergalę.

Prieš daugelį metų vykusioje pirmojoje akistatoje stipresnis buvo M. Ežerskis, bet M. Mizgaitis šį rudenį pasiekė revanšą Vokietijos imtynių Bundeslygoje, kurioje abu lietuviai atstovavo skirtingiems klubams.

„Varžybose susitinkame itin retai, todėl tai veikiausiai bus paskutinė mūsų tarpusavio dvikova. Aišku, prieš tai dar reikės patekti į finalą. Nepasakyčiau, kad kažkuris iš būsimų mūsų oponentų labai išsiskirtų, bet visi jie bus gerokai jaunesni už mus. O kai jaunas, tai ir alkanas, todėl gali kandžiotis“, – sakė M. Ežerskis.

„Pažadame negailėti savęs ir gražiai kovoti. Tikiuosi, jei abu išeisime į finalą, žiūrovai taip pat pamatys gražią kovą. Be to, jaučiame stimulą reabilituotis prieš savo sirgalius dėl to, kad nepatekome į Londono olimpines žaidynes“, – pridūrė M. Mizgaitis.

R. Bagdono turnyras, kurio prizinį fondą sudarys 5 tūkst. JAV dolerių, vyks sekmadienį, nuo 18 val., sostinės „Forum palace“ arenoje. Varžybas organizuoja Lietuvos imtynių federacija ir asociacija „Lietuvos kovos menų sąjunga“.

Turnyro dalyvių sąrašas

Mindaugas Ežerskis;
Mindaugas Mizgaitis;
Christianas Johnas (Vokietija, Europos jaunimo čempionas);
Eduardas Poppas (Vokietija, pasaulio jaunimo čempionato bronzos medalio laimėtojas);
Mateuszas Fafinskis (Lenkija, Europos jaunimo čempionato 7 vietos laimėtojas);
Kamilis Blonskis (Lenkija, Europos jaunimo čempionato bronzos medalio laimėtojas);
Vladimiras Berdykas (Baltarusija, "Golden gran prix" bronzos medalio laimėtojas, šalies čempionas);
Maksimas Paškovas (Baltarusija, tarptautinių turnyrų nugalėtojas, šalies čempionas).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)