Šalies lengvosios atletikos federacija paskutinę minutę išbraukė vyro pavardę iš rinktinės kandidatų sąrašų.

Priežastis – rasistinio turinio pasisakymai ir vaizdo medžiaga, kurią šveicaras talpino socialiniuose tinkluose.

Jau kurį laiką ekstremistiniais komentarais apie „baltąją ir tamsesnes rases“ feisbuke stebinęs šveicaras organizacijos kantrybės taurę perpildė po pasaulio futbolo čempionato finalo.

Iš karto po Prancūzijos rinktinės pergalės, feisbuke jis patalpino vaizdo įrašą su daugybe šėliojančių beždžionių. Nors jokių komentarų greta pats neparašė, socialiniuose tinkluose toks poelgis sulaukė didelio atgarsio.

„Jo publikuojamas turinys yra kontraversiškas, P. Mancini skelbia ekstremistines idėjas, neturinčias nieko bendro su sportu ir mūsų organizacija“, – situaciją komentavo šveicarų lengvaatlečių atstovas.

Tuo metu pats P. Macini teigė tapęs žiniasklaidos spaudimo federacijai auga – šveicarų žurnalistai jau kurį laiką viešai baisėjosi sportininko elgesiu socialiniuose tinkluose.

„Aš rašau, ką aš galvoju. Ir aš žinau, kad kai kurie žmonės tai kritikuoja. Aš noriu šiek tiek provokuoti. Jeigu aš būčiau rasistas, aš tai viešai ir pasakyčiau“, – teisinosi jis.

P. Mancini Berlyne vyksiančiame čempionate turėjo dalyvauti bėgimo 4X100 estafetės varžybose, taip pat 100 metrų individualaus sprinto varžybose.

Pažymėtina, kad 2012-aisiais P. Mancini dvejiems metams buvo suspenduotas dėl dopingo vartojimo.

Europos lengvosios atletikos čempionatas Vokietijos sostinėje vyks rugpjūčio 6-12 dienomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)