200 m plaukimo laisvu stiliumi rungtyje D. Rapšys nuotolį įveikė per 1.45:74 min. ir į priekį praleido tik Kinijos plaukimo žvaigždė Sun Yangą, kuris lietuvį lenkė vos 0,19 sek. (1.45:55 min.).

Pirmame Čempionų lygos etape antradienį šioje rungtyje pergalę buvo iškovojęs Lietuvos plaukikas, tąkart pergalei pakako kur kas prastenio rezultato (1 min. 46,50 sek.).

„Pirmas startas Pekine 200 m laistu stiliumi rungtyje (1.45:74 min.) ir antroji vieta. Dėkoju Sun Yangui už gerą kovą iki paskutinių metrų.

Esu minėjęs, kad kai rezultatas tenkina, nesvarbu, kurią vietą tu užimi. Tad esu laimingesnis, pasiekęs tokį laiką ir iškovojęs antrą vietą, nei Šendžene užėmęs pirmąja vietą su prastesniu laiku.

Nemaniau, kad po atostogų galiu plaukti taip greitai. Dėkoju visiems už palaikymą!“, – po varžybų „Instagram“ socialiniame tinkle rašė D. Rapšys.

Sekmadienį dvigubai ilgesnėje distancijoje lietuviui iššūkį mes Y. Sun, D. Kozma ir kinas Ji Xinjie.


Antrus metus rengiama FINA Čempionų lyga šįkart susideda tik iš dviejų etapų. Antrasis – Kinijos sostinėje Pekine sausio 18-19 d. Šiose varžybose kiekvienoje rungtyje startuoja tik po keturis plaukikus, sulaukusius vardinių Tarptautinės plaukimo federacijos (FINA) kvietimų.

Lietuvai Čempionų lygoje atstovauja vienintelis D. Rapšys. Už pirmąją vietą Čempionų lygoje skiriama 16 tūkst., už antrą – 12 tūkst., už trečią – 8 tūkst., o ketvirtą – 6 tūkst. JAV dolerių premija. Iš viso šiame Čempionų serijos sezone plaukikai išsidalins beveik 2,5 mln. JAV dolerių prizinį fondą. Dviejuose Čempionų serijos etapuose dalyvaus 70 plaukikų iš 26 pasaulio šalių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)