Vis dėlto sprinteriui sezonas nesusiklostė taip kaip norėjosi – traumos ir liga sujaukė pasiruošimą, todėl patekti į planetos pirmenybes sportininkui nepavyko.

„Sezoną vertinu blogai. Tai susirgau, tai traumą gavau. Trylikti metai, gal dėl to... Tryliktas skaičius toks užburtas. Sezonas kaip ir baigtas, nėra normatyvo – nėra pasaulio čempionato. Gal į komercines varžybas dar nuvažiuosiu. Norisi bėgti taip, kaip galiu, o tikrai galiu greičiau nei per 10,30 sek“, – pasakojo R. Sakalauskas.

Sportininkas prisipažįsta, jog parodyti geresnį rezultatą šiame sezone sutrukdė traumos: „Ruošiesi visus metus. Trauma sujaukia pasiruošimą – dvi savaites nedarai to, ką turėtum daryti ir visi metai dingsta. Ar galima teigti, jog nesėkmių periodas tęsiasi nuo 2012 metų Europos čempionato? Manau, kad taip. Ten prasidėjo nesėkmės ir nelabai pavyksta iš jų išlipt. Ką padarysi“.

Geriausią rezultatą R. Sakalauskas šiemet pasiekė Kazanėje (Rusija) vykusioje universiadoje. Tada sportininkas distanciją tiek atrankos varžybose, tiek finale įveikė per 10,30 sek. Norint bėgti pasaulio čempionate, sprinteriui reikėjo bent kartą šiemet bėgti ne lėčiau nei per 10,21 sek. Asmeninis sportininko rekordas – 10,14 sek.

„Septinta vieta universiadoje nėra tas rezultatas, kurio važiavau. Važiavau pasiimti medalio, tačiau sutrukdė klaidelė starte. Ne klaidelė, o labai didelė klaida, pačiam pirmam žingsnyje... Nepadariau to, ką turėjau padaryti, – pasirodymą komentavo R. Sakalauskas. – Kiekvienais metais sportuoju, norėdamas pasiekti Lietuvos rekordą. Ne laikas bėgti 10,30 sek. Jei nebus rekordo, nebus prasmės ir sportuoti“.

Šį sezoną sprinto rungtis drebino dopingo skandalai. Dėl draudžiamų preparatų vartojimu įtariami sezono lyderis amerikietis Tysonas Gay‘us bei Jamaikos sprinteris Asafa Powellas. R. Sakalauskas neslepia, jog dėl pajėgiausių atletų nesąžiningai pasiektų rezultatų nukenčia ir jis.

„Jeigu pasaulyje žaidžiama taip nešvariai, man sunkiau. Kada daug nešvarių rezultatų, tai ir normatyvai yra užkelti, – neabejojo Lietuvos sprinteris. – Pasaulio čempionato normatyvas 10,21 sek., mano manymu, yra beprotiškai aukštas. Dėl dopingo vartojimo taip ir yra.“

Pastaraisiais metais svarbiausių sezono varžybų atrankos kriterijus vis griežtėjo. 2012 metų olimpinių žaidynių „B“ normatyvas buvo 10,24 sek., 2011 metų pasaulio čempionato – 10,25 sek., 2009 metų planetos pirmenybių – 10,28 sek.