Po pirmos dienos, sekmadienio, finalo rezultatas buvo 10:7 R. O'Sullivano naudai, tačiau pirmą pirmadienio partiją laimėjo B. Hawkinsas ir taip atgaivino intrigą - 8:10. Vis dėlto Raketa vadinamas R. O'Sullivanas iškart atsakė laimėdamas dvi partijas iš eilės ir atitrūkdamas 12:8.

B. Hawkinsas nesutriko ir 26-oje partijoje atliko įspūdingą 127 taškų seriją, be to, jis buvo pranašesnis ir dar kitoje partijoje bei priartėjo iki 12:15. Bet tai buvo ir viskas, ką savo varžovui leido R. O'Sullivanas - jis laimėjo kitas tris partijas ir šventė galutinę pergalę 18:12 bei iškovojo penktą pasaulio čempiono titulą per savo karjerą.

Primename, kad finale kovojama iki 18-os laimėtų partijų (maksimalus partijų skaičius - 35).

Nugalėtojui atiteko taurė ir 250 tūkst. svarų sterlingų. Antrą vietą užėmusiam B. Hawkinsui - perpus mažesnė premija (125 tūkst. svarų sterlingų).

Į snukerio istoriją įėjo ne tik R. O'Sullivanas (131), kuris pagerino pasaulio čempionatų šimtinių smūgių serijų („century“), t. y. kai per vieną priėjimą prie stalo surenkama po 100 ir daugiau taškų, rekordą, kuris iki tol priklausė septyniskart planetos čempionui Stephenui Hendry (127), bet ir B. Hawkinsas.

R. O'Sullivanas su B. Hawkinsu pakartojo geriausią finalų rezultatą - jie kartu atliko aštuonis „century“ (2002 m. finale tiek pat atliko ir S. Hendry bei Peteris Ebdonas. Tiesa, jie tada žaidė visas 35-ias partijas, o rezultatu 18:17 laimėjo P. Ebdonas).

Beje, nors prieš kelias dienas R. O'Sullivanas pareiškė, kad šis čempionatas tikriausiai yra paskutinis rimtas turnyras jo karjeroje, per apdovanojimų ceremoniją jis nebebuvo toks kategoriškas ir teigė, kad tai spręs tada, kai ateis laikas.

Pasaulio snukerio čempionatas rengiamas nuo 1927 metų. Nuo 1977 metų jis visada vyksta „Crucible“ teatre, Šefilde.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)