Toks sprendimas priimtas dėl 25-erių metų ruso dalyvavimo Vladimiro Putino surengtame koncerte kovo viduryje, skirtame pašlovinti Kremliaus taip vadinamą „karinę operaciją“ Ukrainoje.

J. Rylovas 9 mėnesius negalės dalyvauti jokiose FINA sankcionuojamuose renginiuose ir varžybose. Rusui skirta FINA diskvalifikacija įsigalioja balandžio 20-ą dieną ir baigsis 2023 metų sausio 20-ąją.

Jevgenijus Rylovas (antras iš kairės)

Pernai jis laimėjo olimpinį auksą Tokijo žaidynėse 100 ir 200 m plaukimo nugara rungtyse.

Su rusu jau anksčiau rėmimo sutarti nutraukė kompanija „Speedo“, o jis pats tuomet paskelbė, kad neketina dalyvauti vasarą pasaulio čempionate. Tai buvo simbolinis žingsnis, nes netrukus po to FINA paskelbė, kad Rusijos ir Baltarusijos atstovai negalės dalyvauti pasaulio čempionate.

FINA penktadienį taip pat patvirtino, kad Rusijos ir Baltarusijos plaukikams draudžiama dalyvauti bet kokiuose FINA renginiuose iki 2022 metų pabaigos.

100 m plaukimo nugara finalas
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės