Sekmadienį 100 m plaukimo krūtine atrankoje A. Šidlauskas užėmė 11-ą vietą tarp 74 konkurentų ir pateko į rungties pusfinalį, nuotolį įveikęs per 59,84 sek. 

Į „Aspire Dome“ baseiną 26-erių panevėžietis vėl ners 18.55 val. Lietuvos laiku ir varžysis antrajame pusfinalyje.

Bet labiau nei finalas jam rūpi kiti du orientyrai.

Olimpinis šios distancijos normatyvas – 59,49 sek. 

„Tikrai sutikčiau su tokiomis sąlygomis, ramiai keliaučiau namo, kad tik būtų kelialapis, – paklaustas, ar neliūdėtų įvykdęs normatyvą, bet likęs finalo užribyje, nedvejojo A. Šidlauskas. – Aišku, dar norėtųsi ir pagerinti asmeninį rekordą, kurio nepajudinu jau šešerius metus, nors vis bandau. Spręsdamas pagal taip, kaip pastaruoju metu dirbame, tikiu, kad šiais ar ateinančiais metais pasieksime šį tikslą.“

Greičiausiai karjeroje 100 m krūtine A. Šidlauskas yra nuplaukęs per 59,12 sek.

Jei ne asmeniniam rekordui, tai bent normatyvui reikalingų rezervų pats atletas mato.

„Nelabai ir žinojau, ko čia tikėtis, norėjau pasimėgauti procesu ir pasižiūrėti, ar vaisingas buvo paskutinių trijų mėnesių pasirengimo procesas. Kaip tokiu metų laiku – juk vasarį niekada nebūdavo tokio rango varžybų – tikrai smagu pasiekti pusfinalį. Tikiuosi, vakare dar pataisysiu kai kurias klaidas, kurių šįkart neišvengiau. 

Jei konkrečiau, nepataikiau poros grybšnių, ranka nuėjo virš vandens. O pabaigoje gal kažkiek atleidau, neplaukiau techniškai. Ir finišuodamas kažkaip nevykusiai paliečiau sienelę bei susižeidžiau pirštą – pradėjo labai tinti ir skaudėti“, – dėstė plaukikas.

Suskaudo ne tik pirštą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją