Korėjiečiai jau pirmu metimu pasiuntė kamuolį į lietuvių vartus, o netrukus, po mūsų komandos klaidos, persvarą padvigubino taikliu baudiniu. Lietuviai sunkiai ieškojo kelių link varžovų vartų, o korėjiečiai naudojosi spragomis mūsiškių gynyboje ir prieš pertrauką pirmavo jau rezultatu 5:1.

Antras kėlinys prasidėjo dar vienu korėjiečių įvarčiu, tačiau Genrikas Pavliukianecas ir Justas Pažarauskas atsakė taikliais šūviais, demonstruodami, jog pasiduoti nenusiteikę. Mūsiškiai priartėjo iki dviejų įvarčių, bet korėjiečiai antro kėlinio viduryje padidino jį iki penkių. G. Pavliukianecas dar kelis kartus sudraskė oponentų gynybą, bet korėjiečiai užtikrintai nukeliavo į pergalę rezultatu 11:7.

Lietuvos rinktinei G. Pavliukianecas pelnė penkis įvarčius, J. Pažarauskas ir Nerijus Montvydas po vieną.

„Mums nepavyko įgyvendinti rungtynių plano. Mane nuvylė gynyba. Negaliu pasakyti, kad korėjiečių buvo stiprūs metimai, tiesiog mūsų blokai buvo netechniški, buvo nesusikalbėjimas gynyboje. Buvome sutarę naudoti žemą gynybą, bet žaidėjai kažkodėl vis eidavo į priekį. Pataikymas tikrai neblogas buvo. Gal rungtynių pradžioje žaidėme atsargiau ir laukėme varžovų klaidų. Po to buvome varžovus prisiviję. Šiandien klydo ir teisėjai, įskaitę du įvarčius, kurių neturėjo būti. Vis tik rungtynes pralaimėjome patys“, – mačą analizavo Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Klaidas Janeika.

„Rungtynių pradžia buvo tragiška. Po to vienu metu lyg jau buvome pagavę bangą, bet kažko vis tiek mums pritrūko. Varžovai kontroliavo situaciją, šiandien jie buvo stipresni. Rytoj laukia dar vienos rungtynės. Reikia susikaupti ir baigti čempionatą, grįžti bent jau su bronza“, – sakė G. Pavliukianecas.

Tai buvo antras Lietuvos rinktinės pralaimėjimas Birmingeme. Lietuviai grupės varžybose vienintelį kartą nusileido būtent Pietų Korėjai. Tos rungtynės baigėsi 8:5 korėjiečių naudai.

Lietuvių varžovai kovoje dėl bronzos paaiškės šeštadienio popietę, po pusfinalio mačo tarp Ukrainos ir Japonijos komandų. Mažasis finalas vyks sekmadienį 15.15 val.

Lietuvos rinktinė dar vieną galimybę iškovoti teisę dalyvauti Paryžiaus žaidynėse turės šių metų gruodį Juodkalnijoje vyksiančiame Europos čempionate. Turnyro komandos kovos dėl vienintelio kelialapio.

Lietuvos golbolininkai paralimpinėse žaidynėse be pertraukų dalyvauja nuo 2020 m. ir jau startavo šešeriose žaidynėse iš eilės. Keturis kartus lietuviai pasipuošė medaliais: 2000 m. Sidnėjuje iškovotas sidabras, 2008 m. Pekine sidabrinis pasiekimas pakartotas, 2016 m. Rio de Žaneire mūsų šalies ekipa tapo paralimpine čempione, o 2021 m. Tokijuje pasipuošė bronzos medaliais.

Lietuvos rinktinei turnyre Birmingeme atstovauja kapitonas Nerijus Montvydas, Genrikas Pavliukianecas, Artūras Jonikaitis, Justas Pažarauskas, Mantas Brazauskis ir Juozas Eigminas. Komandą treniruoja vyriausiasis treneris Klaidas Janeika ir asistentas Aurimas Skinulis, gydytojas – Artiomas Aleksejevas.

IBSA pasaulio žaidynių golbolo turnyro tiesiogines vaizdo transliacijas galima stebėti oficialioje Tarptautinės aklųjų sporto asociacijos paskyroje Youtube.

Lietuvos vyrų golbolo rinktinės tvarkaraštis ir rezultatai:

rugpjūčio 20 d., sekmadienis

11.30 val. Egiptas – Lietuva 3:8

rugpjūčio 21 d., pirmadienis

14.00 val. Pietų Korėja – Lietuva 8:5

rugpjūčio 22 d., antradienis

16.30 val. Lietuva – Didžioji Britanija 13:3

rugpjūčio 23 d., trečiadienis

14.00 val. Lietuva – Japonija 10:3

rugpjūčio 24 d., ketvirtadienis

11.30 val. Lietuva – Vokietija 11:6

19.00 val. Suomija – Lietuva 3:8

rugpjūčio 25 d., penktadienis

11.30 val. Ketvirtfinalis: Lietuva – Turkija 10:2

rugpjūčio 26 d., šeštadienis

12.15 val. Pusfinalis: Lietuva – Pietų Korėja 7:11

rugpjūčio 27 d., sekmadienis

15.15 val. Rungtynės dėl bronzos: Lietuva – Ukraina/Japonija