Visą savaitgalį sportininkai iš visos Lietuvos kovojo dėl geriausio žaidėjo vardo. Turnyre dalyvavo 55 vyrai ir 13 moterų. Tradiciškai daugiausiai dalyvių buvo iš Kauno, kurie atstovauja biliardo klubams „Club9“ bei „Entry“.

Po pirmos varžybų dienos paaiškėjo vyrų pogrupio stipriausių žaidėjų 16-ukas ir moterų grupės pusfinalio dalyvės.

Aštuntfinalio susitikimų rezultatai buvo labai įdomūs, tačiau dėl čempiono vardo teisę iškovojo tik 8 žaidėjai. Ketvirtfinalyje tarpusavy žaidė Žilvinas Cemnolonskis su Edvinu Urbiečiu, L. Mončiunskas su Mariumi Šiaudkuliu, Marius Jofė su Mindaugu Šalkausku ir Domas Mineikis su Roku Grikšeliu.

Ž. Cemnolonskis pralaimėjo E. Urbiečiui rezulatu 5:7. Tokiu pačiu santykiu sužaidė ir pergalę išplėšė M. Šalkauskas prieš M. Jofę. Kiti du susitikimai baigėsi rezultatu 7:4, pergales iškovojo L. Mončiunskas ir D. Mineikis.

Vyrų pogrupio pusfinaliuose lengvą pergalę prieš M. Šalkauską pasiekė L. Mončiunskas (7:2), D. Mineikis įveikė E. Urbietį rezultatu 7:4.

Finale susitiko du biliardo klubo „ProClub“ nariai D. Mineikis ir L. Mončiunskas. Ši kartą Leono turima didesnė patirtis leido jam įveikti jaunąjį varžovą rezultatu 7:3.

Nors šį kartą į turnyrą nesusirinko ypač gausus moterų dalyvių skaičius, tačiau net ir Lietuvos reitingo lyderės turėjo pasistengti dėl patekimo į pusfinalį.

Nė vieno pralaimėjimo nepatyrusios į pusfinalį pateko Agnė Jarušauskaitė (BK „Entry“) ir Vilija Žukaitytė (BK „Club9“). Prie jų prisijungė ir Simona Milišauskaitė bei A. Šimkevičiūtė (BK „Club9“).

Pusfinalyje susitiko „Club9“ narės Alberta ir Vilija, kita pusfinalio pora – Agnė ir Simona. Abi varžovių poros pirmąją varžybų dieną buvo jau susitikusios ir reitingo lyderės Alberta su Simona turėjo pripažinti pralaimėjimus prieš varžoves. Tačiau pusfinalis šioms merginoms buvo sėkmingas ir jos atsirevanšavo.

A. Šimkevičiūtė „sausu“ rezultatu (6:0) laimėjo prieš V. Žukaitytę, o S. Milišauskaitė įveikė A. Jarušauskaitę 6:4.

Finale ypač sėkmingai žaidusi A. Šimkevičiūtė savo varžovę įveikė rezultatu 6:3.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją